Плевнелиев към младите хора: Всеки да покори своя Еверест

0
532

Обръщам се към младите хора като им благодаря, защото всеки ден усъвършенствате себе си и така подобрявате средата около вас. Това заяви президентът Росен Плевнелиев при връчването на международните награди на херцога на Единбург.

 25 младежи са постигнали бронзово ниво на наградата. Сред наградените са Валери Гелев от София, Ваня Гочева от Горна Оряховица, Дара Златева от Горна Оряховица, Динко Иванов от Горна Оряховица и други. Днес виждам и първите плодове от съвместната работа на младежите, които участват, както и на ръководителите им. Наградата става все по популярна и в страната ни и по света, посочи президентът. Наградата ще помогне да се развият умения в различни сфери и да се формират като лидери и като граждани, заяви още Плевнелиев.

Той подчерта, че само предизвикателството да надскочат себе си и да се провокират сами, ще им помогне да се развиват и да успяват. Като пример за значението на наградата президентът посочи един от създателите й във Великобритания, който е и сред участниците в първата експедиция, открила Еверест. По този повод президентът се обърна към младите хора: Пожелавам на всеки да покори своя Еверест. Важно е не какво ти е предоставено от живота, а как го използваш.

Как се справяш с неуспехите и как се учиш от тях, за да станеш по-силен. Това заяви пък посланикът на Великобритания Ема Хопкинс, която е и носител на наградата. Според нея страната ни има нужда от много млади хора, които вярват, че успехът им е в техните ръце. Президентът Росен Плевнелиев награди с почетни значки и сертификати на международната награда на херцога на Единбург 25 младежи за отговорност към личностното си развитие. Международната награда се дава на избрани ученици и студенти на възраст 14-24 години, като има три нива на наградата- бронз, сребро и злато. Наградите се дават за постигането на амбициозни цели в няколко направления като доброволчество, физическа активност и практически умения. Международната награда на херцога на Единбург е основана във Великобритания през 1956 г. от съпруга на кралица Елизабет Втора херцогът на Единбург. Над 8 млн. младежи са участвали в различни предизвикателства, свързани с наградата. В страната ни тази награда се връчва от 2014 г. и е под патронажа на президента Росен Плевнелиев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук