Плевнелиев: Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален (ВИДЕО)

0
2696

„Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален“. Това заяви пред NOVA Росен Плевнелиев, президент на България (2012 – 2017).

“Това, което се случва, сме го виждали и преди – граждани протестират, доколкото това се случва по един демократичен начин, не е проблем. В протестите участват и политици – това също е нормално. Провокатори също сме виждали, полицията трябва да действа. Големият проблем е в действията на президента Радев. Той каза в обръщението си: „Всяко упорство увеличава риска от хаос”. И затова нека посочим човека, който търси хаоса днес в държавата и това е президентът Радев. Нека посочим политика, който търси конфронтацията, размахвайки юмруци пред президентството и това е президентът Радев. Имам своето обяснение за неговите действия, които са изключително деструктивни и опасни. Защото държавният глава трябва да търси съгласие и помирение в обществото, а не хаосТрябва да търси диалог, докато Радев търси конфронтацията„, коментира Плевнелиев.

“Очаквам, че той ще продължи с конфронтационните си действията по всички фронтове колкото може повече, защото това му изнася. А защо това е така? Вече си даваме сметка – изминаха четири години от този мандат и мандатът на президента Радев ще остане в историята като първият изцяло провален мандат на държавен глава в България. Никакви приоритети, никаква ангажираност към различни каузи, никаква външна и вътрешна политическа дейност. Никакви резултати. Управлението му беше само общи приказки, плюене по институциите, парламента, правителството и по България. Радев разбира това, умен е и вижда, че мандатът му е към края си и няма какво да отчете. Именно заради това той ще заложи всичко оттук нататък в оставащите до избори месеци, за да търси конфронтацията. Това е неговата последна карта – битката и той ще я води по всички възможни фронтове”, поясни Росен Плевнелиев и посочи, че който няма кауза, има нужда от война.  

Плевнелиев посъветва Радев, след като говори за върховенството на закона, да знае, че то се крепи на институции и правила.

„Румен Радев не е първият, който е проверяван от прокуратурата. Аз бях 2 години подложен на тежки проверки. Президентът Първанов също. Действията на Радев ни подсказват, че крие нещо. Той отказва да съдейства на прокуратурата, а търси оставки. Нито един друг държавен глава, не е действал така. Той е загърбил всички правила на демократичната държавност“ поясни президентът на България (2012 – 2017).

Нека институциите се занимават с по-смислени каузи, отколкото да водят безсмислена битка. Прогнозирам, че няма да има предсрочни парламентарни избори“, заключи Плевнелиев.

https://www.vbox7.com/play:f07df04a1d

dariknews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук