Повдигнаха обвинение на кмет на ГЕРБ за имотни измами

0
664

 В Гърмен е ход акция, на ГДБОП и специализираната прокуратура, срещу организирана престъпна група, състояща се от корумпирани държавни служители, извършвали имотни давалери с мъртви души. В хода на акцията е задържана шефката на поземлената комисия в Гърмен – Анелия Бусарова, иззета е огромна документация от институцията упрявлавана от Бусарова.

В основата са местни кметове от община Гърмен, който са сключвали договори за наеми на общински земи, но са прибирали парите без да отчитат и лев в общината, нещо за което Топ Преса писа преди няколко месеца. Потвърдено е, че кметът на гърминското село Хвостяне Сейхан Ахмедов, е с повдигнато обвинение за извършител на подобни престъпления.

Има данни за още една схема, а тя е сключване на фиктивни договори с пустеещи земи от страна на служители на поземлена комисия Гърмен и точене на държавния бюджет със земеделски субсидии. Измамата е страшна. Топ Преса търси Сейхан Ахмедов за коментар, да го пита ще подаде ли оставка, но за сега опитите ни да го чуевм остават неуспешни…не си вдига телефона. Задържан ли е и той?Продължаваме на ровим, за да измъкнем и имената на другите кметове на селата от община Гърмен….

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук