Погром в Париж

0
3382

В Париж са задържани 64 протестиращи в резултат на стълкновенията между органите на реда и участници в 18-та акция на „жълтите жилетки“ в града. По-рано представител на жандармерията съобщи за 31 арестувани. По информация на вътрешното министерство на Франция, в акцията в Париж участват между 7 и 8 хиляди души, от които 1500 имат непосредствено участие в погромите. Сблъсъци по време на поредния протест на „жълтите жилетки“ в Париж. Провокатори, облечени в черно, с качулки на главите и маски на лицата, хвърляха камъни по полицията, която отвърна със сълзотворен газ.

„Жълтите жилетки“ днес се събират за 18-а поредна събота на протест. Още от самото начало се стигна до ексцесии. Демонстранти се опитаха да преобърнат полицейски микробус, изпратен за охрана на маршовете във френската столица. Протестиращите блокираха движението по емблематичния централен парижки булевард „Шанз Елизе“, което пък наложи служителите на реда да използват водно оръдие, за да разпръснат хората.

Полицията вече постави метални заграждения и допълнителна охрана около правителствените сгради в района.

Протестите във френската столица се провеждат при засилени мерки за сигурност. Маршовете на „жълтите жилетки““ тръгнаха от няколко ключови места в Париж и ще се съберат край президентската резиденция – Елисейския дворец.

Демонстрацията съвпадна с последния ден от инициирания от президента Еманюел Макрон „Голям национален дебат“ за преодоляването на кризата, възникнала през ноември миналата година заради планираното поскъпване на горивата в страната.

Лидерът на движението „жълти жилетки“ Ерик Друе, призова поддръжниците си във видео, публикувано в петък в Ю Тюб, да излязат по улиците на Париж в събота, за да се види колко многобройни са.

Blitz.bg

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук