Подробности за циганския погром в Карловско!

0
4134

Оказва се, че освен двамата тежко ранени със сачми в краката и тялото, които са оставени в болница, още четирима цигани са си изпатили

От 15 души, които са задържани в РУ-Карлово заради кървавия цигански екшън в село Розино, осем са оставени за 24 часа в ареста. Шест от тях са рода Сребреви, двама са от Ескендеровите. Това научи БЛИЦ от източници на разследването.

Оказва се, че освен двамата тежко ранени със сачми в краката и тялото, които са оставени в болница, още четирима роми са били откарани с травми за медицински прегледи.

Намерени са двете ловни пушки, с които Сребревите са стреляли вечера по Ескендеровите.

Арестуван е и един от фамилията Сребреви, който е стрелял и се беше укрил. Той е намерен в махалата.

Цяла нощ селото е окупирано от целия наличен състав на РУ-Карлово и служители на специалните полицейски сили от Пловдив. Пиле не може да прехвръкне през Розино. Извършени са три огледа, а четвъртият продължава и в момента.

Както първо БЛИЦ съобщи, вчера около 17 часа скандалният и агресивен род Сребреви нападнал с пушки, колове и камъни фамилията Ескендерови. Двата рода воюват от дълги години, а Сребревите са свързани с това, че техни представители преди години убиха карловския бизнесмен Георги Рогачев на собствената му бензиностанция в селото.

След два месеца в кома Рогачев не дойде в съзнание и издъхна.

Стотици рокери от цялата страна, гневни на случилото се събраха, за да нападнат махалата в Розино и да я сринат до основи. Само бързата реакция на полицията и брата на жертвата – известният в ъндърграунда Кольо Рогача, който обеща, че няма да тръгва на вендета, спряха погрома. В момента двама от Сребревите излежават присъда за убийството на Георги Рогачев от 19 и 20 години.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.