Пожар лумна в арестувания на бургаското държавно пристанище турски кораб Lady Bo

0

Около 11 часа от арестувания на бургаското държавно пристанище турски кораб Lady Bo се вдигнаха пламъци. За това съобщи очевидец, цитиран от Флагман.бг.

Проверка установи, че на място е бил изпратен веднага противопожарен автомобил и са били вдигнати на крак екипите по безопасността и сигурността на Морска администрация.

Когато е възникнал пожарът на борда е имало 10 моряци – турци, индийци и украинци. Те са там вече четвърти месец и нямат право да напускат плавателния съд, тъй като са в спор с корабособственика – турски бизнесмен. Той отказва 8 месеца да им даде заплатите.

Корабът е в изключително тежко техническо състояние, поради което от Пристанище Бургас не им позволяват да напуснат нашата акватория.

След потушаването на пламъците е установено, че огънят е лумнал от каюта, в която е имало електрическа печка. Тя е била оставена без надзор и шнурът й се възпламенил.

В Бургас днес температурите днес рязко паднаха и около Пристанището вятърът е ледено бръснещ.

https://www.vbox7.com/play:7ccd458c9b

https://www.vbox7.com/play:7303e77f3c

Току-що от борда слязоха директорът на Пристанище Бургас Диян Димов и директорът на Морска администрация капитан Александър Илиев. Те казаха, че бедстващите чужди моряци са задоволени с храна и прясна вода, за което са се погрижили от Червения кръст, Турското консулство и държавният порт. Били им раздадени и печки, но очевидно е допуснат инцидент поради невнимание.

Трудно е да се каже какви са щетите, тъй като цялостното коритото е в окаяно състояние. До 10-ти февруари на борда са били общо 13 моряци, но трима са успели да се отпишат и са си тръгнали към родните места.

Blitz.bg

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.