Пожар лумна в арестувания на бургаското държавно пристанище турски кораб Lady Bo

0
4395

Около 11 часа от арестувания на бургаското държавно пристанище турски кораб Lady Bo се вдигнаха пламъци. За това съобщи очевидец, цитиран от Флагман.бг.

Проверка установи, че на място е бил изпратен веднага противопожарен автомобил и са били вдигнати на крак екипите по безопасността и сигурността на Морска администрация.

Когато е възникнал пожарът на борда е имало 10 моряци – турци, индийци и украинци. Те са там вече четвърти месец и нямат право да напускат плавателния съд, тъй като са в спор с корабособственика – турски бизнесмен. Той отказва 8 месеца да им даде заплатите.

Корабът е в изключително тежко техническо състояние, поради което от Пристанище Бургас не им позволяват да напуснат нашата акватория.

След потушаването на пламъците е установено, че огънят е лумнал от каюта, в която е имало електрическа печка. Тя е била оставена без надзор и шнурът й се възпламенил.

В Бургас днес температурите днес рязко паднаха и около Пристанището вятърът е ледено бръснещ.

https://www.vbox7.com/play:7ccd458c9b

https://www.vbox7.com/play:7303e77f3c

Току-що от борда слязоха директорът на Пристанище Бургас Диян Димов и директорът на Морска администрация капитан Александър Илиев. Те казаха, че бедстващите чужди моряци са задоволени с храна и прясна вода, за което са се погрижили от Червения кръст, Турското консулство и държавният порт. Били им раздадени и печки, но очевидно е допуснат инцидент поради невнимание.

Трудно е да се каже какви са щетите, тъй като цялостното коритото е в окаяно състояние. До 10-ти февруари на борда са били общо 13 моряци, но трима са успели да се отпишат и са си тръгнали към родните места.

Blitz.bg

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук