ПОЛИТИЧЕСКИ АМБИЦИИ! Синът на екскмета на Благоевград Р. Томов – Мартин, прави структура на новата партия на Ст. Янев в областния център на Пиринско

0
211

Мартин Томов, синът на екскмета на Благоевград инж. Румен Томов, влиза в политиката. Той е станал член на новоучредената партия „Български възход“ на бившия служебен премиер и военен министър Стефан Янев и започва да работи активно за създаване на структура в родния си град. Името му се спряга за общински координатор, но ръководните кадри по места все още се коментират в централата на партията и предстои да бъдат обявени най-вероятно идната седмица. Мартин Томов не пожела да коментира получил ли е предложение за позицията, но потвърди, че е бил на учредителното събрание на „Български възход“ и е амбициран да работи активно за партията.

Той е строителен инженер, на 35 г., и заедно с майка му ръководят семейната строителна фирма, която Р. Томов им прехвърли заради кметския стол. Причината да се захване с политика М. Томов коментира така:

„Ако всички гледаме отстрани, ще си останем на мястото, на което са ни докарали дотук. Определено косвена роля да реша да се занимавам с политика има и баща ми. Допреди да се кандидатира за кмет не съм си и представял да се занимавам с политика, не познавах политическите лица и не са ме е интересували. Досега не съм членувал в партия, от всички съществуващи в момента политически формации в страната новата партия най-пълно отговаря на моите разбирания като приоритети и идеология, затова станах неин член. Вътре съм по убеждение и с желание нещо да направим за страната ни, и смятам, че трябва повече хора да се привлекат, за да има промяна. Не съм от тези, които чакат отстрани нещо да се оправи от само себе си, и смятам, че всички трябва да сме активни, ако искаме животът ни да се промени и подобри. Има много неща, от които да сме недоволни, политиката не е единственият начин те да се променят, но е един от тях“, каза Мартин Томов.

Припомняме, че двама от Пиринско влязоха в ръководството на ПП „Български възход“ на първото учредително събрание преди 2 седмици. Бившият зам. министър на енергетиката Георги Самандов, син на ген. Атанас Самандов, и адвокат Надежда Самарджиева, дъщеря на бизнесмена от Добринище Данаил Самарджиев, бяха избрани за членове на Изпълнителния съвет. Коментарите са, че един от тях ще стане регионален лидер на партията на Ст. Янев в региона.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук