Полиция варди сараите в „Бояна”, пристигнаха ключови фигури от ДПС!

0
2733

Депутатите от ДПС започнаха да се събират в сараите на Доган в столичния квартал „Бояна”. Има много полиция, така че най-вероятно там ще се проведе заседанието на Движението за права и свободи, съобщава Нова телевизия. На извънредно заседание днес Централният съвет на ДПС решава съдбата на председателя на партията Лютви Местан. Трусовете в партията започнаха след знакова реч на Ахмед Доган.

До последно мястото на събитието беше крито. Беше съобщено само, че то ще се проведе, знаеше се и началният му час. Множеството полиция и охрана пред Боянските сараи на Ахмед Доган подсказват, че заседанието ще се проведе именно в столицата.

Лидерът на ДПС Лютви Местан е в Кърджали, където дава пресконференция, съобщиха от Нова Телевизия. Това означава, че той няма да присъства на заседанието на ръководството и парламентарната група. „Само аз като председател на партията имам право да свиквам Централния съвет на ДПС“, каза Местан на пресконференцията, която току що приклюи.

Малко преди 12 часа на обяд в сараите влязоха и отговорни лица на ДПС. Сред тях е и евродепутатът Филиз Хюсменова, която упорито е стягана за следващия лидер на партията. Беше забелязан и секретарят Мустафа Карадайъ.

Като смущаващо определи поведението на Лютви Местан зам.-председателят на ДПС Тунчер Кърджалиев.

Той направи коментара си на влизане на Централния съвет на ДПС в Боянските сараи на Ахмед Доган, съобщи „24 часа“.

Кърджалиев е спряган за временен лидер на ДПС на мястото на Местан. Той отрече такъв вариант.

Според предварителната информация действително оставката на Лютви Местан ще бъде обсъждана. Очаква се също да бъдат засегнати и въпросите, които Ахмед Доган засегна в речта си в новогодишната нощ.

Основната критика в речта на Доган беше протурската декларация, която Местан направи, след като Турция свали руски бомбардировач на границата си със Сирия. Стоя зад декларацията си в парламента, изтъкна Местан в Кърджали. Това е обявяване на война между двамата, коментира депутат от ДПС.

В същото време до Лютви Местан, който обяви, че няма да подава оставка в Кърджали застанаха няколко на брой народни представители, както и областният председател на ДПС в Кърджали Бахри Юмер.

От своя страна Централният съвет на ДПС има право да отстрани настоящия председател, но не и да избере нов на негово място. Това може да стане само на партийна конференция. Сега може да се очаква да бъде излъчен само временен лидер на партията./брадва

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук