ПРЕДЛОЖЕНИЕ: Спират тока чак след втората неплатена сметка

0
95

Токът да се спира на битовите потребители едва след неплатени 2 сметки, това предложи Таско Ерменков от БСП по време на коалиционните преговори на тема „Енергетика“, които започнаха днес между ПП, ИТН, ДБ  и БСП.

Предложено бе още да се проведат преговори с ЕК за Зелената сделка, като се поиска да се отчетат историческите особености на развитието на енергетиката в България.

Иван Хиновски от ИТН пък предложиха пък от фонда „Сигурност на енергийната система“ (СЕС) да се плащат по-голяма част от сметките на болници, училища, общини и социални институции. Той добави, че трябва да се намери начин големите енергийни консуматори да се стимулират да купуват електроенергия по дългосрочни договори, където цените са по-ниски. Той предложи и одит на всички държавни енергийни дружества и фонда СЕС, защото от там ще излязат много „интересни“ неща. Учудващо е, че много бюджетни организации получават ток от доставчик от последна инстанция, което води до големи разходи. Също като БСП и от ИТН предложиха улеснения при изграждане на ВЕИ за собствено ползване. Александър Николов от ИТН, бивш зам.-министър на енергетиката каза, че трябва да се намалят драстично бюрократичните пречки пред инвеститорите във ВЕИ.

Иван Хиновски предложи и прекратяване на проекта „Белене“, като това стане след правен анализ. На площадката може да се изгради завод за зелен водород с използване на фотоволтаици.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук