Председателят на Съюза на съдиите в България Калпакчиев – „умно и красиво“ правосъдие!

0
389

Яростният противник на Иван Гешев и защитник на Силвия Великова призовава ВСС да се вслуша в призивите на протестите и в същото време пусна на свобода хладнокръвен убиец, обучен в специални части, посочвайки като смекчаващо обстоятелство, че бащата на убития бил назначен от Тройната коалиция в Агенция за закрила на детето, бил агент на ДС и затова съдебният процес бил нечестен

Председателят на Съюза на съдиите в България Калин Калпакчиев завчера надълго и широко зае медийното пространство, за да обяснява как управляващите и кръгове около зам.-главният прокурор Иван Гешев имат интерес от комфортна медийна среда и за пореден път призова в качеството си на председател на Съюза на съдиите Висшия съдебен съвет да се вслуша в призивите и протестите при избора на нов обвинител №1.

Същият този председател на Съюза на съдиите се занимава надълго и широко – чак до Еврокомисията (вж писмото ТУК), за да брани радиожурналистката Силвия Великова, която колкото и добър журналист да е, е факт, че внушаваше на радиоаудиторията колко голямо зло е Иван Гешев.

И същият този Калпакчиев е в състава, който реши да освободи предсрочно хладнокръвния убиец Джок Полфрийман с важно смекчаващо обстоятелство, което изтъкваха защитниците му у нас: че бащата на убития бил назначен от Тройната коалиция в Агенция за закрила на детето и следователно съдебният процес е нечестен. Бащата на убитото момче, също така, бил агент на ДС и не се отнасял благосклонно към протестиращите жълтопаветници през 2013 г. Т.е. страничният наблюдател остава с впечатлението, че децата на хора с такава кариера могат да бъдат убивани.

Днес народните представители изразиха своето възмущение (вж  ТУК) от решението на съдия Калпакчиев за предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман, осъден на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов. Това стана повод за коментари в кулоарите на парламента от народни представители от различни политически сили.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

„Като гражданин смятам, че председателят на този съдебен състав – Калин Калпакчиев, най-малкото дължи отговор на близките на убитото момче за мотивите си при произнасянето на това съдебно решение”, посочи Красимир Ципов от ГЕРБ, като уточни, че мнението му е на гражданин, защото като юрист няма как да коментира решение на съда.

Народният представител Александър Симов коментира в социалната мрежа:

„Попаднах на една дискусия за пускането на убиеца Джок Полфрийман и остатъците от коса ми се изправиха. Така, дами и господа, да си знаете – основно доказателство за неговата невинност е това, че бащата на убития е бил в ДС и още по-гадно – имал е наглостта да бъде народен представител от БСП. Истинска съдебна реформа – комунистите трябва да бъдат избивани, а убийците моментално да получават статут на активисти и правозащитници. Умно и красиво правосъдие!”.

Видно от основните занимания на Калпакчиев през последните дни – протестите срещу Иван Гешев и защитата на Силвия Великова – пускането на хладнокръвен убиец с несъстоятелни мотиви и говорене колко е крива съдебната система, е меко казано цинично./BIG5

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук