Приятели на Боян Петров с разтърсваща изповед за изчезналия алпинист: Смъртта го… (ВИДЕО)

0
1347

Надежда винаги има, но минаха много дни. С всяка изминала минута шансовете на Боян Петров намаляват. Това коментира проф. Павел Стоев, един от най-добрите приятели на алпиниста Боян Петров, който е в неизвестност от 3 май. „Боян никога не се е възприемал като герой, никога не се е изтъквал и не се е опитвал да се налага като идол.

Той си поставяше ясни цели. За него върховете бяха цели. 14-те осемхилядника бяха негова цел. Той смяташе, че може да я изпълни. „Той удивяваше всички, включително и колегите си с това как в най-тежки условия успява да се мобилизира, да си сложи дозата.

Той винаги е бил водач, повечето хора са се осланяли на него. Има невероятна физика, която трудно може да бъде обяснена. Преживял е много трудности и може би това го е направило толкова борбен и устремен“, каза още проф. Стоев пред bTV.

„Той е от този тип хора, които не само ще влязат в пещерата, но ще стигнат и до края  й, за да види какво живее там. Има невероятна воля и интерес да проучи всичко, което е около него.

Не познавам толкова волеви човек. Когато той си постави цел, я преследва докрай“, добави той. „Той не изпитва страх от смъртта. Докато качва планините, е сред познатото.

Всичките му злощастия са се случили в градска среда. Имаше няколко катастрофи, които претърпя в София, катастрофата на АМ „Струма“. Ракът, диабетът – всичко това се случи в градска среда“, подчерта Павел Стоев.    „Боян винаги ще бъде пример за хиляди хора, защото оставя след себе си много голяма следа“, категоричен бе той.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.