Прогноза за времето – 10 юли (събота)

0
129

Днес ще е слънчево, след обяд над югозападните райони с временни увеличения на облачността

През нощта времето бе ясно и почти тихо. Днес над страната ще е слънчево, след обяд над югозападните райони с временни увеличения на облачността, почти без валежи. Това съобщи дежурният синоптик Виктория Клещанова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирана от Фокус.

Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 29° и 34°, малко по-ниски по Черноморието.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще се доближи до средното за месеца.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 28°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали. Ще духа предимно умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра – около 17°.

И през следващите дни времето ще бъде слънчево. След обяд над планинските райони, а във вторник и над източните ще се развие купеста облачност, не са изключени изолирани краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб от североизток. Горещо, с максимални температури между 32° и 37°.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук