Прогноза за времето – 5 юни (събота)

0
2594

Слънчева и топла събота

Времето в съботния ден ще бъде сравнително спокойно и с приятни дневни температури. Над Западна България отново ще има много слънце, докато в централните и източните части на страната облаците временно ще се увеличават. Около обяд в някои райони там не е изключено да превали слабо. Вятърът вече ще е слаб, на изток до умерен от северозапад.

Максималните температури ще са между 23° и 28°. Най-топло ще е в районите на Сандански и Видин.

Атмосферното налягане ще се понижава, но ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Морето все още няма да предлага подходящи условия за плаж и туризъм. Ще има и малко слънце и облаци. За пореден ден остава и вероятността за слаби валежи, главно по северното и централното крайбрежие. Ще се усеща и хладен северен вятър с умерени пориви, който няма да позволи на температурата на въздуха да превиши 22-23° градуса. Доста ниски остават и стойностите на морската вода, днес тя ще е около 16-17 градуса. Вълните ще са с височина до половин метър.

В планините ще има променлива облачност, а по върховете на моменти ще бъде мъгливо. Слаби валежи ще има в Родопите и Стара планина.  Вечерта вятърът от северозапад ще се усилва. Ще бъде малко по-топло с максимална температура на 1200 метра около 15°, на 2000 метра – около 8°.

С много слънце ще премине и неделния ден, а температурите на места ще достигат около 30°. В следобедните часове над югозападните и североизточните райони ще превали и прегърми.

През следващата седмица времето ще е нестабилно. На много места ще има дъждове, придружени от гръмотевици, като има и голяма вероятност да паднат и градушки. Дневните температури ще са около 25°.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук