Проговори жената на разстреляния Георги

0
470

Ева Кралева – жената до застреляния днес сутринта на столичния стадион „Герена“ Георги Христов, написа емоционален пост във Фейсбук, с който се прощава с мъжа си.

„Любими мой, мое всичко! Господи, дай ми сили да напиша тези редове, благодаря ти, че беше до мен, благодаря ти, че беше моят мъж, благодаря ти, че ме дари с прекрасно дете, благодаря ти за това, че трепереше над нас и ни пазеше от всичко, не знам защо животът те отне от мен от детето ни, дано си на по-хубаво място.

Мъж на думата, мъж на честта истински приятел и любим. Обичам те повече от всичко на света моя единствена истинска любов. Сбогом! Почивай в мир!“, написа Ева Кралева.

 

 

44-годишният Георги Христов, по прякор Тинето бе застрелян тази сутрин на стадион „Георги Аспарухов“ в София. Сигналът бе подаден на тел. 112 около 8 часа, а тялото на Тинето е открито от деца, които отивали на тренировка по художествена гимнастика. Мъжът е отивал на фитнес, когато е прострелян в лицето. Пристигналите на място полицаи и спешни медици намерили тялото на 44-годишния Христов с поставена чанта върху главата. Междувременно на малка уличка на около километър от стадиона е открит изгорял автомобил, за който се предполага, че е ползван от хора, които по някакъв начин са свързани с убийството.

От полицията съобщиха, че застреляният е криминално проявен с десетки регистрации за различни престъпления, сред които грабежи и кражби.

Георги Христов е осъждан и за убийство. През 2002 г. при грабеж в Харманли той убива човек и ранява други двама. Тогава Тинето и двама негови другари – Мюмюн Мюмюн – Мечката и Георги Машев ограбват кола на шивашка фирма и задигат 47 хил. лева.

През 2005 г. той е осъден на доживотен затвор без право на замяна. Тогава наказанието е наложено задочно, тъй като след грабежа той се укрива и е обявен за международно издирване от Интерпол.

10 години след извършването на престъплението – през 2012 г., Георги Христов бе арестуван в Испания и предаден на българските власти. През 2014 г. обаче присъдата му бе намалена на 14 г. затвор. След това не е ясно колко време е прекарал в затвора и кога е освободен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук