Продължение на разследването: Коя е фирмата на Александър Чалъков „Макси про България“?

0
372

Поради големия обществен интерес в социалните мрежи след първата ни публикация за Александър Чалъков и фирмата му „Макси про България“, с чиито продукти се дезинфекцира цялата община Стара Загора, продължаваме с разследването.

Както казахме в предишната си публикация, фирмата продава продукти, които се ползват за дезинфектанти, без да притежава необходимите регистрации за това. Зарежда и основната фирма снабдител на община Стара Загора „Зардом про“, което стана ясно и от собственото признание на кмета на града във фейсбук и от снимките, които „Зардом“ публикува в собствената си страница.

Ето какво показва търговският регистър. „Макси про България“ е регистрирана през 2013 г. във Велико Търново, като от 2015 г. до 2019 г. фирмата е собственост на Надя Чалъкова, майка на Александър Чалъков, който днес все още е началник звено „Градска мобилност“ в община Стара Загора. От 2019 г. собственици на фирмата стават двама великотърновски авери на Чалъков – Даниел Илиев и Цветомир Герджиков, и съпругата на Чалъков – Катерина. По същото време, освен че продава химически препарати и дезинфектанти, Катерина Чалъкова започва работа и като юрисконсулт в звено „Обществени поръчки“ към местната болница, една от най-големите в страната – УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ АД, гр. Стара Загора.

За съжаление, липсата на контрол върху производството на „Макси про“ води до проблеми за хората. В някоя от следващите публикации ще ви покажем какви последствия за човешкото здраве са настъпили след употребата на продукти от лясковския цех.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук