Прокуратурата с горещи новини за скандала с ГДБОП и разследването за АМ „Хемус“ ВИДЕО

0
118

Не се води война между МВР и прокуратурата, а срещу прокуратурата, посочи главният прокурор Иван Гешев

Не става въпрос за война между МВР и прокуратурата, поне от страна на прокуратурата. Води се война срещу прокуратурата. Интерес от тази война имат престъпниците и цената ще платят българските граждани. Това заяви главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг на прокуратурата.

Както БЛИЦ писа по-рано говорителят на СГП Десислава Петрунова заяви, че е​ упражнен безпрецедентен натиск върху наблюдаващите прокурори по повод разследването около магистрала „Хемус“. 

За пръв път виждам такъв безпрецедентен натиск върху прокурори и то върху дами. Днес ще са те, след дни ще са съдиите или някои редови гражданин, позицията на когото не се харесва.

Чух, че служебният министър Рашков някъде е казал, че това е професионален конфликт. Това не е професионален конфликт, а натиск върху магистрати да извършат престъпление срещу правосъдието.

Независимостта на българските магистрати трябва да бъде непрекъснато отстоявана и българските граждани трябва да знаят, че ние ще работим в техен интерес.

От прокуратурата посочиха, че още, че застават зад своите колеги и ще им окажат подкрепа.

От своя страна зам. главният прокурор Борислав Сарафов допълни, че този скандал означава само едно – загуба и щета за обществото. „Всички трябва да работим за обществото. Всеки има функции по наказателния процес. Ако се установят конфликти между различните органи, които отговарят за едно и също нещо, това ще доведе до едно фиаско. Искам да апелирам и към колегите пот МВР, и от прокуратурата, да не се допускат междуличностни дразги, защото това ще доведе до една вакханалия.“, каза още той.

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=external&v=616387492746478

Автор: БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук