Протестиращи блокираха пътя Самоков – Дупница

0
4101
Снимка: архив БГНЕС

С протестно хоро жители на Самоков и села от района блокираха пътя Самоков – Дупница в центъра на село Клисура, съобщават Дарик, БНР и БНТ.

Пътят ще остане блокиран до 16,00 часа.

Един от организаторите Илиян Чалгънов заяви, че в демонстрацията участват около 300 души.

Протестиращите настояват пътят да бъде оправен незабавно.

Едни от лозунгите е „Интереса клати феса. До Банско магистрали, Боровец – кучета ги яли“, което е най-показателно за случващото се с пътя. Искаме ясни срокове. Нас процедурата не ни вълнува. Ние слушаме за тези процедури цяла година, че тече и тя продължава да си тече. Планираме и друга проява след днешната и може би следващата стъпка ще е гражданско неподчинение, което ще се изрази с блокиране на всички пътища около Самоков„, разказа Чалгънов.

Пътят е пропаднал от двете страни и тежкотоварните автомобили се движат по средата на платното, а наред с това асфалтът е осеян с дупки. Пътят от 30 години не е ремонтиран основно. Отсечката свързва две магистрали. Движението по нея е интензивно, като голяма част от трафика е тежкотоварен.

Жителите на Самоков не за пръв път протестират срещу състоянието на пътя Самоков – Дупница и настояват за ремонт. Те блокираха пътя и през май 2017 година, а още през 2015 година инициираха петиция до тогавашния министър на регионалното развитие Лиляна Павлова, отбелязва Дарик.

Демонстрацията е заради лошото състояние на пътя до Дупница, който създава риск за преминаващите шофьори. Недоволните настояват за ремонт на отсечката, която свързва магистралите „Тракия“ и „Струма“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук