Проф. Михаил Мирчев: Подкрепата за Кирил Добрев за лидер е или на бизнес или на криминална основа

0
2

Нито е лява идеология, нито е партийна, а вероятно е криминална основата, на която Георги Гергов, Димитър Дъбов и Георги Пирински подкрепят кандидатурата на Кирил Добрев за председател на БСП на предстоящите избори за лидер на червените, убеден е социологът проф. Михаил Мирчев.

Той коментира в предаването „Беновска пита“ по Канал 3 мотивите за участието на единия от кандидатите в предизборната битка за председателското място в БСП – Кирил Добрев. Според наблюденията на професора Кирил Добрев не може да бъде разглеждан като самостоятелен играч, а само като събирателен образ от неговите трима поддръжници.

За първи път всички у нас с партийни книжки от столетницата ще избират с пряк вот лидера си на 12 септември. Засега номинации от структурите по места за включване в надпреварата имат, освен настоящият председател Корнелия Нинова, Красимир Янков, Калоян Паргов и Кирил Добрев. Проф. Мирчев категорично обяви в тв ефира: „За Гергов съм 100 % сигурен – бизнесменска и криминална основа. В никакъв случай не е принципна, не е лява, не е идеалистична. Гергов е човек, който заради своя бизнес и всичко, свързано с този бизнес в момента, предава своята партия, унищожи партийната организация в град Пловдив.

Прави бизнес на гърба и срещу БСП“. Според социолога Добрев няма достатъчно качества, за да постигне лидерското място и затова се осланя на подкрепа от тримата на съмнителна база. Той дори постави въпроса дали не е криминален подтикът за тази помощ. „Работил съм с него /Кирил Добрев/…аз го познавам и като харaктер, и като мaниер.

Силен е, но не е достатъчно силен да изведе тази борба до край. Ако не му помагат хора като Гергов, Димитър Дъбов, Георги Пирински, той не може да изведе тази борба. Ако той успее въпросът е на каква основа – на принципна, на бизнесменска, на криминална, само за това става дума“. Въпросът „Кой дирижира Корнелия Нинова и какво се случва в БСП?“ проф. Мирчев коментира като подчерта значимостта на прекия избор през септември и отхвърли всякакви вероятности за анонимни и задкулисни кръгове, стоящи зад настоящия лидер. „За Корнелия Нинова не знам дали някой я дирижира, нейният проблем е, че няма голяма сила, която да я дирижира. Важната дата е 12 септември, мисля, че за тогава изтеглиха вътрешния избор. Мисля, че шансовете й не са малки, макар че виждате колко са активни всички“.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.