15-годишното момче Даниал Бейкверди, което вчера наръга свой съученик няколко пъти в столичния квартал „Надежда“остава в ареста за срок до 72 часа, съобщи репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“ от Съдебната палата в София.

Спрямо момчето прокуратурата повдигна обвинение за опит за умишлено убийство.

Бейкверди наръга 16-годишния си съученик няколко пъти, след което в интернет изтече запис, в който извършителят прави самопризнания. Кадрите са заснети от негови приятели, а „Дейли Прес“ ги показа още вчера.

Обвиняемият сочи като причини за деянието тормоз в интернет. Затова той решил да си отмъсти.

Очаква се утре, 29 юли, Софийският градски съд да реши дали задържаният ще остане в ареста за постоянно.

Междувременно пострадалото 16-годишно момче остава в тежко състояние, въпреки серията от операции, които извършиха медиците от УМБАЛСМ „Пирогов“, пише БНТ.

Момчето е пристигнало в болницата в изключително тежко състояние. Имало тежки наранявания в областта на шията и корема. Наложило се е от болницата веднага да съберат екип от различни специалисти, които са му извършили серия от операции.

Началникът на Клиника по детска анестезиология и реанимация в „Пирогов“ доц. Румяна Андонова заяви, че засега всички манипулации са преминали благоприятно. „Детето остава под активното ни наблюдение и продължава неговото лечение, надяваме се на един добър изход„, допълни тя.

Престъплението коментира и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. По думите ѝ властите вече са извършили оглед на местопроизшествието.

„На първо време да кажем, че сме извършили оглед на местопроизшествието не само на мястото на инцидента, който се намира на площадка на блок в квартал надежда, но и на мястото, където в последствие момчетоизвършител на деянието е споделил пред свои приятели какво извършил и там е и бил задържан“, заяви Арнаудова пред обществената медия.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

Обвиняват 15-годишния, намушкал връстник, в опит за умишлено убийство

Обвиняват 15-годишния, намушкал връстник, в опит за умишлено убийство

Пострадалото дете остава в тежко състояние

Предстои и прокуратурата да назначи направата на експертиза на клипа, който беше разпространен в интернет с признанията на младежа.

Имало колаж с лицето на извършителя на деянието в клип или снимка с неприлично съдържание, с хомосексуално съдържание, поне такива са данните на децата, които разпитваме“, заяви Арнаудова относно причините за нападението.

Тепърва прокуратурата ще се запознае и с тази публикация, обясни още говорителят на главния прокурор.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук