Румен Радев да се свърже с Цацаров и да види кой лобира

0

Румен Радев да се свърже с Цацаров и да види кой лобира. Едва ли летците са допуснали грешка за катастрофата на Ми-17, смята ген. Константин Попов, председател на Комисията по отбрана в Народното събрание.

„За мен е странно как проекти за модернизация са гласувани едновременно от БСП и ГЕРБ, от Обединени патриоти и от ДПС, трябва да си голям лобист, за да ги обединиш всички“, обясни пред БТВ ген. Попов.

„Очевидно се вижда, че има емоция у президента. Всъщност правителството на Борисов стартира тези проекти. Това мнозинство само преди седмица стартира и още един проект за модернизация на Сухопътните войски. Дайте да спрем с тези междуособици и да говорим разумно“, коментира ген. Константин Попов.

„Да намерим сила и достойнство тези, които са извадили томахавките, да ги заровят, защото колкото повече има вътрешни междуособици, толкова по-малка е вероятността да се случат проектите или поне ще се оскъпят“, добави той.

Във връзка с паднали до Пловдив хеликоптер Ми-17, генералът счита, че има някаква техническа неизправност. „Този вертолет е излязъл от завода „Терем – Летец“ през декември 2016 г. Извършени са му всички прегледи. Не вярвам летците да са допуснали грешка, която да е довела до тази катастрофа“, обясни той.

Ген. Попов допълни, че оцелелият бордови механик е контактен и във Военна болница се справят прекрасно, надява се, че ще се оправи.

Инцидентът е станал за 2 секунди, техникът е имал късмет, бил е отзад в машината, коментира председателят на Комисията по отбрана в НС.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.