Рядка аномалия в Черно море доведе до забрана за къпане

0
1643

Незапомнено ниски температури на водата в черноморските руски курорти доведе до забрана на къпането, наложена от властите в Краснодарски край. Водата ще стане комфортна за къпане най-рано след 2-3 дена, съобщи регионалният метоцентър, цитиран от информационните агенции.

Температурата на водата вчера е била в Новоросийск – 13 градуса, Туапсе и Анапа – 15-16 градуса, Геленджик и Сочи – 20–22 градуса. „Като цяло топлата вода скоро ще се върне, достатъчно е да се промени посоката на вятъра и всичко ще се нормализира за почиващите”, отбелязват местните синоптици. Те уточняват, че промяната в температурата на водата е била свързана с активни атмосферни процеси и преместване на въздушни маси над Черно море. Вчера в редица  курорти по Краснодарското крайбрежие къпането в Черно море е било забранено, тъй като според руските закони не е разрешено влизането във водата, ако температурата ѝ е по-ниска от 18 градуса по Целзий за възрастни и 20 градуса за деца.

Къпането в студена вода е крие огромен риск за живота заради внезапни спазми и преохлаждане на организма. Засега синоптиците не прогнозират в коя посока ще поемат студените морски талази, ако се промени посоката на вятъра.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук