Сблъсъци и задържани на „София прайд“ (ОБНОВЕНА)

0
22156

Провеждането на „София Прайд“ очаквано отново не мина без напрежение и провокации. До напрежение се стигна на входа на Борисовата градина между участници в „София Прайд“ и представители на „Национална съпротива“. Органите на реда задържаха двама души, а освен това полицейското присъствие в района бе засилено.

Припомняме, през целия ден в столицата се проведоха няколко шествия в подкрепа и против хората с различна сексуална ориентация. Временна организация на движението беше въведена по ключови улици и булеварди. Пред Народното събрание се състоя първият за България национален „Поход за Семейството“, в подкрепа на традиционния брак между мъж и жена и християнските семейни ценности.

Стотици граждани се включиха в протеста срещу „София Прайд 2018″, което след 20 часа приключи. С възгласи „Тук марширува Националната съпротива“ и „Да запазим децата от разврата“ пред парковото пространство на НДК тръгна контрашествието на „Националната съпротива“.

Мотото на тазгодишния контрапротест е „Да запазим децата от разврата“.

Димитър Петков, участник в протеста коментира за news.bg, че не трябва да се допуска провеждането на „София Прайд“ в столицата. Той категорично заяви, че не е готов да води никакъв разговор с хората от парада, но би провел такъв, ако трябва да се определи къде им е мястото.

Петков изтъкна, че мястото не им е в столицата. „Те могат да бъдат навсякъде, но не и тук, та ако ще и в ада да отидат„, отсече той и допълни, че единственото право, което те имат, е просто да ги няма.

Протестиращите издигнаха редица лозунги и плакати. Някои от тях гласят:„Бъдещето ни принадлежи“, „Чувствам се силен, защото съм българин“, „Да спасим децата на България като спрем Истанбулската конвенция“, Ах, Европо, блуднице, Вавилонска, мръснице содомска“ и др.

Шествието премина по бул. „Патриарх Евтимий“, ул. „Граф Игнатиев“, бул. „Христо и Евлоги Георгиеви“, пред сектор „А“ на Национален стадион „Васил Левски“ и по алеята покрай сектор „Г“ на стадиона до езеро „Ариана“ и в Борисова градина.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук