Световрачене плаче: Погребаха Дарина и внукът й Георги в бели ковчези, а по време на опелото се случиха куп неща, смразяващи кръвта (СНИМКА)

0
2083

В затворени бели ковчези бяха погребани баба и внуче – Даринка Велева и Георги Стойков от софийското село Световрачене, които загинаха при катастрофата край Своге в събота. Както БЛИЦ вече писа днес Световрачене се сбогува с четири от жертвите от автобуса-ковчег. Над 100 души се събраха, за да изпратят в последния им път 58-годишната Даринка и 14-годишния й внук Георги.

Опелото им бе извършено не в църквата на селото, а под навеса на траурната зала, която се намира до гробището. Край двата затворени бели ковчега, отрупани с бели и червени цветя, ридаеха десетки хора. Прималелите родители на Георги седяха на столове, а до тях другата баба на момчето. Майката на загиналия тийнейджър беше почти отпусната върху съпруга си и не откъсваше поглед от двата ковчега. Двайсетина момчета и момичета – съученици и приятели на Георги, стояха в непосредствена близост до ковчега му, ридаейки неутешимо, пише в. Монитор.

Дни преди трагедията край Своге мъртвата баба на починалия Жорко направила нещо супер странно  По време на опелото, което продължи около час, една жена припадна. Настана кратка суматоха, дадоха й стол да седне и една жена започна да измерва кръвното й. Това смути свещеника, но той продължи със словото си към опечалените, в което каза, че починалите са се връщали от поклоничество и последното нещо преди смъртта им е било поклонението пред бог в манастира и общението с него. През сълзи някои от хората коментираха помежду си ужасии, за които са чули – за помлените тела на жертвите на жестоката катастрофа, за строшени кости, които пробили плътта навън. Възрастна жена с помръкнало лице разказваше, че много искала да отиде на тази екскурзия, но не успяла и сега е на гробището, за да ги изпраща жертвите една след друга. В ръцете си жената стискаше рози от градината и хлипаше. Сутринта същия ден бе погребан 80-годишен мъж, а докато близките на Даринка и Георги се сбогуваха с тях, в църквата в селото започваше опелото на загиналата Славка Колева. БЛИЦ припомня, че в дъждовно време шофьорът на автобус МАН Григор Григоров, на 59 г., загуби управлението и рейсът падна в пропаст – 17 загинаха и 21 са ранени. Болшинството от пътуващите са част от фолклорния състав „Иглика“ на Световрачене. Същия ден били на събор за надпяване и на връщане минали през манастира „Седемте престола“. Минути по-късно автобусът полетял в дълбоката пропаст.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук