Село край Пловдив се превърна за кратко опасен гангстерски район

0
2879

Все пак не всеки ден се случва в България да се стреля с автомат „Калашников“. 

Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за извършен грабеж, държане с цел разпространение на наркотични вещества – марихуана и държане на незаконно оръжие и боеприпаси.

На 29.12.2020 г., в землището на с.Болярино, обл. Пловдив, между Х.Д. и М.И. била осъществена сделка по закупуване на наркотици – 14 кг марихуана.

Купувачът Х.Д. не заплатил наркотиците, като открил стрелба във въздуха с автоматично огнестрелно оръжие, заплашвайки продавача М.И. и отнемайки от владението му предмета на сделката, процесните наркотични вещества.

След подаден сигнал за инцидента на тел. 112, в резултат на извършените от служители на РУ на МВР – Раковски и на ОД на МВР – Пловдив – отдел „Криминална полиция“, интензивни оперативно – издирвателни мероприятия, е установен извършителят на престъпното деяние – Х.Д.

Същият е задържан от органите на полицията, като е съдействал на разследването. Продавачът М.И. не е пострадал.

Извършени са множество процесуално – следствени действия, включително разпит на свидетели, оглед на местопроизшествие, множество претърсвания, назначени са химическа и балистична експертизи. Намерени са и са иззети четири чувала с общо 14 кг марихуана, както и два автомата „Клашников“ с боеприпаси.

Задържаният Х.Д. е на 35 г. от гр.Казанлък, обл. Стара Загора. Той е криминално проявен, осъждан е общо 10 пъти, вкл. за грабежи, наркотици, притежание на незаконно оръжие, причиняване на телесни повреди и др. Многократно е изтърпявал наказание „лишаване от свобода“, пише plovdiv24.bg.

По отношение на Х.Д. е повдигнато обвинение за извършен грабеж на 14 кг марихуана на стойност 84 000 лв., като стойността на предмета на престъплението е в големи размери и деянието е извършено при условията на опасен рецидив – престъпление по чл.199, ал.1, т.1 и т.4, вр. чл.198, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б. „а“ и б. „б“ от НК.

Повдигнато е обвинение за държане без надлежно разрешение на огнестрелни оръжия и боеприпаси – престъпление по чл.339, ал.1 от НК, както и за държане с цел разпространение на вискорискови наркотични вещества в големи размери – 14 кг марихуана, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив – престъпление по чл.354а, ал.2, т.4, вр. ал.1 от НК.

За извършения от Х.Д. грабеж е предвидено наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години и конфискация на имушество. За престъплението, свързано с държане на наркотични вещества, наказанието е лишаване от свобода за срок от 5 до 15 години и глоба от 20 хил. до 100 хил. лева. За престъплението, свързано с държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси, наказанието е лишаване от свобода 2 до 8 години.

Обвиняемият Х.Д. е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, като в рамките на същия срок предстои внасяне на искане до съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо него.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук