Сензационно в ДЕЙЛИ ПРЕС! Говори жената, похитена от избягалия затворник Борис Иванов

След като иска храна и цигара, затворникът я повежда към нивите, там пък ги среща местният полицай

0
4618

Похищението от избягалия затворник – от първо лице. Петкана Проданова, жената взета за заложник от Борис Иванов, разказва пред bTV за шока от сблъсъка с престъпника.

До събота жената никога не е заключвала вратата на къщата си. Домът ѝ е в Летница, в края на града. Съседските домове са необитаеми, а тя живее с 12-годишния си внук.

Следобедната ѝ дрямка в събота се превръща в кошмар, а самата 61-годишна жена – в заложник на избягал затворник.

„Влезе човекът вътре. Каза: „Давай парите!” Аз му казах, че нямам пари. Извадих портмонето и видя, че имам 2 стотинки и лична карта. Накара ме да му направя цигара. Почнах и в този момент изтървах филтъра на земята и той ме удари. И каза: „Когато ти говоря, ще ме гледаш в очите!”, разказва Петкана Проданова.

Непознатият иска храна и вода. Взема всичко в плик и казва на Петкана да тръгне с него. Трябвало двамата да наблюдават къщата отдалече, за да се уверят, че само внукът ще се прибере там.

След като излизат от дома, мъжът я повежда към близките ниви. Петкана няма представа, че е станала жертва на избягал затворник.

„Въоръжен е с бухалка, лозарска ножица и тиксо. Вървим, без да говорим. Стигнахме там под дървото. Направи ми място да седна, но в този момент се появи нашият полицай. И започна да го пита. Той каза, че е любовна авантюра… Аз в живота си такова нещо не съм правила”, разказва Петкана.

Докато полицаят разговаря с мъжа, тя опитва да даде сигнал, че е заложник.

„Аз като видя полицая, правя знак с коса, с рамо. Тогава си помислих, че ми го праща Господ, полицая”, продължава жената.

Кварталният оставя Петкана с непознатия и вика подкрепление.

Затворникът я повежда с него в нивите.

Минути по-късно обаче на жената ѝ прилошава и пада. Това слага край на похищението ѝ, защото избягалият затворник я изоставя.

Заловен е минути по-късно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук