Сидеров предлага спешни мерки за повече руски туристи у нас

0
1341

Повече визови облекчения за руските туристи, от които България печели, поиска лидерът на АТАКА Волен Сидеров в предаването „Неделник” по АЛФА ТВ. „За да дойде у нас, руският турист трябва преди това да отиде в консулство или посолство за виза, да плати съответната такса, а може да се наложи да пътува хиляди километри от там, където живее, до съответното консулство, което също е разход“, обясни Сидеров.

Той даде за пример друга страна-членка на ЕС – Кипър, и каза как е решен въпросът там. „Руският турист подава електронно заявление, че иска да посети даден курорт в Кипър. Оттам му отговарят електронно в рамките на 5 дни. При положителен отговор – разпечатваш и като излиташ от Русия, го предоставяш на граничните власти. Там като пристигнеш, ти бият печат. Това може и трябва да се приложи и в България”, смята Сидеров.

„По този въпрос да питаме външната министърка г-жа Захариева, която много старателно изпълнява определени директиви, но всъщност пречи на развитието на българската икономика. Защото туризмът у нас представлява 12% от БВП, в момента руските туристи намаляват и за 2018 г. са намалели,  приходите от тях също. В момента имаме по-малко туристи, отколкото малкият Кипър”, уточни Сидеров. По думите му е така, защото там получават по-добри условия и не се тормозят с пътувания за визи.

„Българската компания „България еър”, която много бързо и охотно откри линия до Одеса, Украйна, която не знам колко е рентабилна, същата тази компания дере по две кожи от руския турист да дойде у нас, взема около 350 евро за билет, докато същият турист, за да пътува до Турция дава по 100 евро. Като бяхме на официално посещение в Русия преди дни, в посолството в Москва ми разказваха как руски турист взема такси от Приморско до Истанбул и оттам лети до Русия, защото му е по-евтино”, каза още в ефира на АЛФА Сидеров.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук