Сидеров: Сирийската криза е проект на САЩ за пари

0
91

95% от мигрантите към Европа не са сирийци

В Персийския залив е най-богатото находище на газ. Оттам искаха да направят газопровод, който да мине през Сирия, и да изместят Русия от пазара. Ердоган е допълнителен фактор основно по темата с мигрантите. Това коментира лидерът на АТАКА Волен Сидеров в предаването „Неделник” по АЛФА ТВ.
Той напомни, че на Сирия й беше наложено да се откаже от суверенитета си заради двата газопровода, които трябваше да минат през територията й. „Затова са заинтересовани Турция и Израел”, уточни Сидеров. По думите му причината е ясна – пари и газ. „Сирия отказа да се подчини на тази схема и й организираха гражданска война. Защо ЕС не преговаря със законно избраното правителство на Сирия? С него трябва да преговаря Съюзът, не с Турция, САЩ или Русия”, посочи партийният лидер.
Относно новия мигрантски натиск той каза, че в момента турският президент Ердоган използва възможността да рекетира за пари Европа. И уточни, че България не е в голямата игра с поредния пришълски напор и затова мигрантите биват пренасочвани през Гърция. Сидеров не пропусна да напомни, че талибаните и всички сегашни терористични организации са създадени и финансирани от ЦРУ.
„Искаха да поставят Сирия на колене, както Либия и Ирак. Помним как САЩ казаха, че в Ирак има оръжие за масово поразяване и удариха Саддам. Разрушиха толкова древна цивилизация. Унищожиха артефакти на над 5000 години. Извършиха военно престъпление. Всичко това беше направено заради петрола”, категоричен бе Сидеров. Според него този сценарий беше разигран и в Сирия заради газовия поток, който планираха да мине през държавата. „Затова запалиха гражданска война срещу правителството. Терористите са поддържани от САЩ, Европа, Саудитска Арабия и Израел”, акцентира основателят на АТАКА.
Мнението му е, че има двоен стандарт спрямо Сирия, като законното правителство се обявява за режим. „Ако обявим, че управлението на Макрон във Франция е режим, то трябва ли да бъде свален с гражданска война”, заключи Волен Сидеров.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук