Скандалната схема на Ружа Игнатова се разплита: Разправяме глупости на хората!

0
148

Всъщност ние не „копаем“ валутата, а системата не би проработила сред интелигентните хора, заявила тя в писмо до съоснователят на „OneCoin“, който се призна на виновен

Един от съоснователите на крипто компанията „OneCoin“ – Карл (Себастиян) Грийнууд – се е признал за виновен по обвиненията на федералния американски съд за измама. Това съобщават от отдела на Прокуратурата на САЩ в Ню Йорк. Другият съдружник – българката Ружа Игнатова – все още остава сред най- издирваните от ФБР.

Карл Грийнууд се е признал за виновен пред съда в Манхатън по обвиненията в измама, извършена по електронен път и пране на пари, които са свързани с пирамидата „OneCoin“. В съобщението се припомня, че съдружникът на Грийууд – българката Ружа Игнатова, все още е в списъка на най-издирваните от ФБР престъпници.

Съобщението на прокуратурата цитира електронна кореспонденция между Игнатова, брат ѝ Константин и Грийнууд. От множеството писма става ясно, че стойността на криптовалутата не била функция от пазара, а просто определяна от „OneCoin“. Самата Игнатова е поискала от компанията, която развива блокчейна да може ръчно и автоматично да определя цената на валутата. От други писма станало ясно, че криптовалутата не се добивала чрез „копаене“. А чрез продажба на тоукъни.
Всъщност ние не „копаем“ валутата, но разправяме глупости на хората“, пише Игнатова до Грийнууд. Самата тя се съгласила с твърдението, че „системата не би проработила сред интелигентните хора ;)”. (оригиналния правопис е запазен – б.а.).

Според американските закони Карл Грийнууд може да получи по 20 години затвор по всяко от обвиненията – за заговор за извършване на измама по електронен път, за измама по електронен път и за пране на пари, информира БНР.

Ръководителят на прокуратурата в Ню Йорк Деймън Уилямс е посочил, че процесът е знак за това, че „всеки, който иска да използва системата на криптовалутите за измами“, ще бъде преследван. Самата Ружа Игнатова е в неизвестност от пет години. МВР казва, че тя е освободена от българското си гражданство през 2017 г.

Германският журналист и документалист Йохан фон Мирбах твърди, че контакти в София са я предупредили, преди Игнатова да изчезне безследно.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук