Скандални разкрития за Семерджиев и каква крими схема е въртял

0
488

Разследващите работят по версията, че мощният джип е бил краден, внесен от Германия преди около месец като двойник на двойника

Още скандални детайли около обвиняемия за тежката катастрофа в София, която отне живота на две млади жени.

Днес се появиха данни, че дори малкия талон на автомобила, с който Георги Семерджиев причини катастрофата, най-вероятно е бил фалшив.

Разследващите работят по версията, че мощният джип е бил краден, внесен от Германия преди около месец като двойник на двойника.

Според  източници на БНТ е засечено, че служител от средно управленско ниво е прикривал анонимни сигнали, които хора са изпращани до МВР за безчинствата на Семерджиев по пътищата.

Има подозрения, че служители на отдел „Пътна полиция“ също са били на услугите на Семерджиев.По непотвърдена информация, че той е получавал дори възможността да регистрира автомобили с пренабити номера. Предстои да се събират доказателства по тази версия на разследващите.

Припомняме, че както БЛИЦ писа в петък прокуратурата обяви, че е установила данни за евентуално нарушаване на служебните задължения от служители на МВР, включително на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвиняемия Георги Семерджиев, както и за търговия с влияние. Конкретни имена обаче не бяха посочени.

Самият Семерджиев заяви в събота пред съда, че е бил отвлечен и не помни нищо. Събудил се в дома си, след това бил арестуван от нахлулите в дома му полицаи.

По-малко от час след началото на заседанието се наложи да бъде дадена почивка след като обвиняемият заяви, че не се чувства добре и иска да бъде отведен в болница. Съдът му осигури вода, а мъжът каза, че е бил бит в ареста, дори когато е поискал хляб.

„Не съм виновен за нищо, искам домашен арест“, заяви Георги Семерджиев.

Адвокатът му Мирослав Христов посочи, че за първи път чува, че клиентът му е бил отвлечен. По думите му Семерджиев няма спомен за нищо. „Той не можеше да говори, когато го задържаха“, каза Христов.

От обвинението бяха категорични, че едната маратонка на Семереджиев е намерена в колата му, а другата – в дома му. Свидели са дали показания, че той се явил в автомивката си след инцидента само с една обувка.

Експертизата пък е показвала, че по скоростния лост и вратата на колата има единствено негови следи.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук