Скандално! Марешки: Депутатите пият, пушат и се друсат

0
1448

Един от зам.-председателите на парламента – Веселин Марешки, разкри част от живота на новите депутати. Той ги упрекна в употреба на наркотици, алкохол и цигари, предаде „Дарик“.

Зам.-председател на новия парламента от едва четири дни лидерът на „Воля“ Веселин Марешки разказа първите си впечатления:

„В сградата на Народното събрание излизат от определени места кълбета дим, цигарен дим, някъде мирише на алкохол, в определени лица пък се забелязва употребатан а наркотици и упойващи вещества“, каза Марешки, цитиран от „Дарик“.

В контраст с тези наблюдения той разказа за собствената си парламентарна група:

„Нашата група е съставена от хора, максимално придържащи се към здравословния начин на живот, към неупотребата на алкохол и цигари, към абсолютната забрана на наркотични и упойващи вещества. Само двама души от 12-членната ни група пушат цигари. Няколко души са абсолютни трезвеници, нито един не употребява наркотици и упойващи вещества“.

Марешки не спря дотук – освен да набележи проблемите в новите депутати, предложени и решение:

„Готови сме да извикаме подвижна лаборатория, която да следи за чистота на въздуха откъм цигарен дим и алкохолни пари и на психическата устойчивост на депутатите от намесата върху психиката им на упойващи психотропни вещества и наркотици“, посочи депутатът.

Накрая Марешки съобщи, че няма никакво намерение да се откаже от депутатския си имунитет, въпреки че главният прокурор Сотир Цацаров му го поиска. Лидерът на „Воля“ поиска временна парламентарна комисия за обвиненията срещу него и само ако се потвърдят чрез солидни доказателства, едва тогава ще се съгласи да го даде.

КРОСС

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.