СКАНДАЛ! Агент “Станчо” от ДС платил пътуването на Лозан Панов и скандалната съдийка Цариградска във Варшава!

0
107

Срам за съдебната система: съдии – протестъри на политически митинг в Полша! Къде отидоха законовите и морални норми на лозан-пановци и други грантаджии за правов ред?

Четирима български магистрати са се включили в чисто политически митинг в полската столица Варшава, проведен в събота. Това са председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, предходният председател на Съюза на съдиите в България (ССБ) Атанас Атанасов, Владислава Цариградска – председател на Контролния съвет на магистратската организация и съдия Нели Куцкова.

Поводът за командировката на четирима действащи български съдии до Полша е недоволството на част от полските им колеги, свързани с либерални политически кръгове от съдебната реформа, която управляващата консервативна партия „Право и справедливост“ се опитва да прокара през последните години, за да се ограничи политизирането на полските съдии.

Родните протестъри обаче са свикнали да правят политически протести (макар и неуспешни) и са отишли на помощ на полските си колеги.

Присъствието на Панов, Атанасов, Цариградска и Куцкова със съдийски тоги на политическия митинг във Варшава би могло да се тълкува и като нарушение на разпоредбите на Кодекса за етично поведение на българските магистрати според чл. 9.2 – „Магистратът не участва по какъвто и да е начин в партийно-политическа дейност и не се намесва в политически или бизнес среди на влияние“.

И ако Лозан Панов и Нели Куцкова са известни у нас точно с политически протести, маскирани под правни реформи, то избраната за шефка на Контролния съвет на магистратите е обгърната все още в сянка за широката публика, но затова пък активно работи на тъмно.

Лозан Панов и върхушката на ССБ на политически митинг във Варшава

Коя е Владислава Цариградска?

Точно в полската активност идва и нейната роля, ако сте се питали на какви разноски родните моралисти в правото пренасят демокрация и във Варшава.

Цариградска е дъщеря на Александър Цариградски – бивш агент на ДС с псевдоним “Станчо”. Тук е мястото да споменем една сериозна далавера на родителя, разиграла се  през 2008 година. Тогава Стефан Желев, управител на фирма “Роял оук” със 101 декара земеделска земя в с. Приселци, прави измама като потърпевш е Руни Шаранков. Стефан Желев е съпруг на първата братовчедка на съдия Цариградска – Петя Цариградска. Шаранков печели делото и възстановява собственоста си, но ролята на нашата героиня от протестите във Варшава – Владислава Цариградска тогава е била в изготвянето на документиге под ръководството на татко си Александър Цариградски – агент “Станчо”.

Агент Станчо в началото на 90-те години е участвал в подобни схеми, като изготвял документи за реституция на подставени лица. Така придобива имот от 4500 кв.м. в резиденция “Евксиновград”, като част от имота е прехвърлен срещу заеми на три лица съдружници: Ивайло Бировски – девер на Цариградска, Марио Бировски – съпруг на Владислава (Владка) Цариградска, и на самата нея, която тогава е притежавала част от имота в съдружие със сестра си Николета Цариградска.

Ако роднинската линия ви изглежда сложна, то трябва да споменем за изясняване кой е и съпругът на магистратката Владислава (Владка) Цариградска.

Марио Бировски, известен като Марио Бокса е първият съден рекетьор в България. Съдия Цариградска се влюбва с плевенския гангстер в средата на 90-те години. Тогава Марио, заедно с брат си Ивайло, боксьори от плевенския боен клуб „Спартак”, се заселват във Варна, тъй като са издирвани от полицията в родния си град за серия криминални престъпления. Братята Ивайло и Марио Бировски са подсъдими по първото дело за рекет в България – изнудвали собственици на заведенията в Плевен по пълна програма на мутренската „закрила”.

Резултат с изображение за Владислава Цариградска

На сватбата на съдия Цариградска с рекетьора Марио Бировски са присъствали криминални величия като Митьо Очите, Камен Куката, варненския наркобос Иво Гела и други знакови гангстери.

Малко след като става г-жа Бировска, варненката Владислава завършва право и странно как автоматично става младши съдия, а по-късно и съдия в Районния съд в Луковит. Твърди се, че идеята за това е на нейния кум – плевенският бомбаджия Валентин Георгиев – Вальо Жълтия. По това време Жълтия живее на семейни начала със съдийката Весела Сахатчиева. В края на 90-те години на миналия век магистрат Сахатчиева е обвинена, че е оказвала влияние върху прокурори от Плевен и региона да не арестуват Вальо Жълтия за серия от бомбени атентати и убийства.

Сега същата тази съдия Цариградска – г-жа Бировска и щерка на агент Станчо, се бори за съдебни реформи и в Полша в качеството си на председател на Контролния съвет на софийските съдии.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.