СКАНДАЛ НА СЕДМИЦАТА! Самозванци продават в интернет опасен продукт за вашето здраве!? Кой и как пласира винената боза „Артерико“ без разрешително и регистрация?

0
344

В петък предаването на нашия колега Веселин Стаменов, беше постеветено на една по думите на автора „порочна“ дейност – онлайн търговията с един така наречен „билков“ продукт, произведен в Скопие, Северна Македония. В регионалния сайт ИНФОМРЕЖА, някой е платил да се рекламира „илач“, който чисти артериите от шлаки, предпазва от инфаркти и нислути и най – нагло е оповестил, че в основата има вино. Както знаем виното е алкохолна напитка, получавана чрез ферментация на грозде или други плодове. „  

Проверка на Топ Преса след предаването СВОБОДНИ ДУМИ, УСТАНОВИ ЧЕ В НИТО ЕДНА ЮГОЗАПАДНА ОБЩИНА В ОТДЕЛ, „РЕГИОНАЛНА ИКОНОМИКА“, няма регистриран търговец или производител на билков хомеопатичен продукт със съдаржание на алкохол с името „Артерико“, което прави течността напълно незаконна, дори за онлайн търговия. Колегата Стаменов е изпратил сигнали до „Аегнцията по храните“ – Благоевград с копие до Министърството на Здравеопазването, Федерацията за защита на потребителитге и ред други институции. Чака се тяхната проверка и становище, а наше поставено лице вече е закупило посочения продукт и ще го пратим на три независими една то друга лаборатории за изследване. Целта на тази проверка е да се удостовери, съдържанието на въпросния продукт. Очаквайте резултатите от изследването и проверките на истититуциите, уважаеми читатели. Държим да кажем пред НАП, че въпросните „търговци“ не издават нито касов бон нито фактура за продажбите си, ползват се шишета от „Кока кола“. Дозата за „лечение“ с Артерико струва 220 лева или 120 евро, плаща се на ръка, а самия продукт е бутилиран в шишетата със съмнителна хигиена, твърди нашето поставено лице.

Редно е да бъдем много бдителни, уважаеми читатели и потребители. Само ден преди публикуването на тази статия, журналистът Васил Иванов, изобличи доцен, който извършва ненужни операции и интервенции, само за да вземе парите на пациент. Живеем във времена в които здравето е „стока“, а пациенът е прост – клиент. Основната мотивация за привличане на клиенти било то от легитимни доктори и самозвани лечители с продукти като „Артерико“ – е страхът. Да ви се внуши, че вие имате здравословен проблем и единственото решение на този проблем е тяхия продукт или услуга. Не се потдавайте на страховете си, уважаеми читатели. Не клъввайте като шарани на статии със съмнителен произход във вестник „Вяра“, където забележете се твърди, че „Артерико“ е спасил гангренясал крак от ампутация. Топ Преса, направи проучване на тази твърдеия от авторитетни специалисти, които ги отхвърлиха при това категорично и определиха, хората които ги разпространяват като „мошеници“. Разследването ни по случая продължгава, Топ преса и СВОБОДНИ ДУМ, НЯМА ДА ОСТАВИМ НЕЩАТА ДО ТУК. Чакаме становището на дорктор Михаил Бащавелов, по зададените му въпроси в предаването , а именно – какви действия ще предприеме относно видимо незаконната търговия с този ХРАНИТЕЛЕН продукт. Повече във видеото :

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук