Скоро! Нощувка под водата на едно от най-красивите места на света (СНИМКИ)

0
859

Съвсем скоро туристите ще могат да спят под водата в морето до Големия бариерен риф на Австралия. Това става ясно от плановете на нов авангарден проект, съобщава „Дейли Мейл“.

На остров Лейди Мъсгрейв ще бъде издигнат плаващ понтон, който ще е с три нива, подводна обсерватория и място за настаняване на 24 гости.

Правителството на щата Куинсланд вече обяви, че ще отпусне 1 млн. австралийски долара за проекта.

Унгария строи цял нов град за 1 млрд. евро

Престой за два дни и една нощ ол инклузив ще струва около 550 австралийски долара (340 евро). Във всяка стая ще има 360-градусова гледка към рифа. Стаите ще могат да се резервират от април 2020 година.

На съоръжението, което ще е дълго 36 метра, ще има платформа за гмуркане.

Туристическото ведомство на щата силно се надява, че проектът ще привлече допълнителни 16 000 туристи в региона всяка година.

„Този понтон променя изцяло играта за Лейд Мъсгрейв и Големия бариерен риф и ще създаде изцяло нов начин, по който посетителите ще могат да усетят острова и региона“, заяви министърът на индустриалното развитие.

„Понтонът ще е 36 на 12 метра и ще предоставя настаняване за до 24 души. Ще има подводна обсерватория с УВ светлина, така че посетителите да могат да усетят рифа през нощта, и ще има горни палуби за гмуркане и изследване на природата“, посочи тя.

Това са най-сниманите къщи в света!

Съоръжението ще се изгради частично от рециклирани материали като пластмасови кутии за мляко, и ще ползва енергия от слънцето и вятъра.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.