Слави побесня и отсече: Питайте всеки българин и вижте какво ще ви каже!

0
291

Лидерът на ИТН заговори за смяна на паметника на Съветската армия с такъв на хан Аспарух

„Според мен на мястото на паметника на Съветската армия трябва да има паметник на създателя на българската държава хан Аспарух. В София, столицата на България, няма нито един паметник на създателя на България – хан Аспарух.

И целият този скандал около паметника на една отдавна несъществуваща армия, която въобще не ни е освободила, а направо ни е поробила, целият този скандал е адски удобен да махнем този абсолютно ненужен и напълно безсмислен монумент и като българи да издигнем паметник на най-важния българин – хан Аспарух“, това написа преди минути лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в личния си фейсбук профил.

Аз правих подобна инициатива преди години и тя не се получи. Защо? Защото администрацията направи всичко възможно, по всякакъв начин, с всякакви причини, да убие тази идея още в зародиш. Защо? Не знам. Имах чувството, че административните служители не са българи, а византийци. 

А сега дали е възможно някаква такава идея да се получи? Ако питате българите дали вместо паметник на Съветската армия е по-добре да има паметник на хан Аспарух, най-вероятно огромната част ще кажат: „Разбира се, че на хан Аспарух“.

Но най-вероятно няма да стане. Явно такива ни е довел тук хан Аспарух. Такива, дето повече обичаме чужди армии, отколкото тоя, дето ни е създал.

А иначе идеята е хубава. Питайте всеки българин и вижте какво ще ви каже„, допълни лидерът на ИТН.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук