Страшен скандал в ефир! В БНТ стана голяма караница по темата 9 септември

0
91

Аз знам само за арест на колегата и приятел Юрий Борисов. Това е недопустимо. Абсурдно е да го обвиняват за шпионаж. Начинът, по който той е отведен за разпит, в 7 часа сутринта, не е реден. Юрий получи сърдечен пристъп преди няколко седмици. Той има четири деца, интелектуалец е. Тези гонения срещу журналисти се случват само в тоталитарни държави. Обръщам се към Бойко Борисов и Сотир Цацаров да се отнасят към Юрий Борисов като към патриот, пише новини.бг.

Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ Светлана Шаренкова, председател на Форум България – Русия, по повод ареста на бившия главен редактор на в-к „Дума“ Юрий Борисов. Заедно с нея гост беше и бившият депутат от СДС Иван Сотиров. Двамата коментираха и днешния 9 септември и изложбата в Руския културно-информационен център. „Цинизъм е да се прави подобна изложба точно на 9 септември. Това е срамно и позорно. Това е наглост. Цялата нация трябва да се обедини и да честваме този ден като ден на траур. На този ден започна окупацията и унищожаването на страната ни. Има подмяна на историята ни. Този режим е обявен за престъпен. Избити са депутати, политици, свещеници, хиляди невинни българи“, обяви Сотиров.

Това бяха последните думи, които зрителите успяха да чуят и разберат, защото двамата гости започнаха да крещят и да говорят един през друг. Двамата се обвиняваха взаимно, че не защитават интересите на България. „Вие сте предател и защитавате интересите на чужда държава“, обяви Сотиров. Светлана Шаренкова от своя страна обяви, че баща й е бил в затвора, защото се е борил срещу монархо-фашистката власт в страната. „Никога не е имало монархо-фашизъм в България“, контрира я бившият депутат от СДС.

През цялото време водещата Надя Обретонова се опитваше да усмири гостите си, но безуспешно. „Моля ви, нека аз задавам въпросите и вие да отговаряте. Моля ви, зрителите ни нищо не могат да чуят и разберат“, призоваваше Обретонова.

„В България са давани по 50 000 лева от държавния бюджет за всяка отрязана глава на партизанин“, продължи Шаренкова. „Спрете с тези измишльотини. Русия трябва да се извини на България. Говорите само глупостите“, прекъсна я незабавно Сотиров. „Аз много съжалявам за тона, който се води в това студио. Задължително трябва да има помирение“, каза от своя страна Шаренкова.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.