Съветник на президента в мръсна схема за тормоз върху американски инвеститори у нас

0
11435

Настоящият съветник на президента и бивш шеф на Агенцията по финансов надзор (АФН) Румен Гълъбинов е основен организатор и участник в мръсна схема за тормоз върху голям американски инвеститор у нас.

Става дума за застрахователна компания „Юроамерикан“ АД, която наскоро смени собствениците си и бе придобита от мощен американски инвестиционен фонд. Компанията, която в момента не е активна на пазара, тъй като търпи преструктуриране при новите си собственици, е наследник на бившето застрахователно дружество „Планета“ и доскоро бе оглавявана именно от икономиста Румен Гълъбинов.

Зад Гълъбинов пък, от не толкова далечна Виена, стоеше небезизвестният Стоян Стайков, известен преди всичко с факта, че обича да представя себе си като агент на руското външно военно разузнаване ГРУ.

Именно Стайков и Гълъбинов бяха тези, които продадоха застрахователната компания на американския фонд преди няколко години, а днес е опитват отдалеч да тормозят и дори изнудват новите собственици, като постоянно им искат пари, обещавайки им „силни политически протекции“ у нас и в чужбина.

Двамата се представят като отявлени защитници на руските геополитически икономически интереси в Източна Европа, а преди време Стайков дори бе едно от лицата, които имаха нескрит интерес от закупуването на „Токуда банк“ в България.

Друго лице, което имаше интерес към въпросната сделка преди време, бе собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев.

Стоян Стайков                                    

Неофициално икономически наместник на Стоян Стайков в България е именно Румен Гълъбинов, като последният движи и всички бизнес дела на скрилия се във Виена „руски човек“ Стайков. Той и до днес обещава на Гълъбинов, че благодарение на позициите си в Москва, родният икономист може да разчита на огромни протекции и финансови дивиденти от руска страна.

Всъщност, тук се крие и причината за мощната атака на Гълъбинов към новите американски собственици на застрахователна компания „Юроамерикан“ АД. Икономическият анализатор деликатно бил съобщил на американците, че ако те не си партнират с него, той щял да предприеме безскрупулна офанзива срещу тях, като много скоро „Юроамерикан“ щяла да остане без лиценз от АФН.

Теодор Георгиев

Гълъбинов наплашил още американците, че чрез позицията си на президентски съветник щял да им попречи да заработят на българския пазар. Той направил това чрез своя доверен човек Теодор Георгиев от Дупница, като за да докаже сериозността на намеренията си, Гълъбинов вече дори бил входирал няколко напълно измислени жалби в АФН.

С тези си действия Стоян Стайков, Румен Гълъбинов и Теодор Георгиев вече били привлекли вниманието не само на нашите, но и на няколко чужди специализирани служби. Въпрос на време е да видим докъде ще стигне оперативна разработка „Гълъбите“, както на шега запознати наричат тримата „партньори“.

източник: News24sofia.eu

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук