Сърбия вече е в червената СOVID зона, трябва тест

0
121

От днес Сърбия попада в червената СOVID зона. Така за влизане в България е необходим валиден цифров COVID сертификат на ЕС или аналогичен документ, както и отрицателен PСR тест, направен до 72 часа преди влизането в страната.

Така на практика сънародниците ни от Босилеград отново са в невъзможност да пътуват до България, каза за БНР кметът на общината Владимир Захариев.

Босилеград е с най-висок процент ваксинирани в Сърбия, но проблемът е с PCR тестовете, всеки от които струва около девет хиляди динара, а не всеки може да си го позволи.

Това затруднява децата, които учат в България – главно студенти, записани в български висши училища, и хората, които идват при роднини, бизнес и им се налага да пътуват често в България, отбелязва кметът на Босилеград Захариев.

“Ние всичко ще направим. Аз съм пуснал една обява всички деца, които сега са записани във вузовете, ние ще им направим безплатни тестове. Ще ги возим до София, до Перник, навсякъде, както и преди ги возехме безплатно, но не можем за целия народ това да направим. Ние нямаме право от държавата. Можем само за децата”, обясни Захариев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук