Топ

Сърбия за „Турски поток“: Няма да чакаме България! (КАРТА)

Сърбия е започнала работата по строителството на „Турски поток“ без да чака завършването на работата по българския участък. Това заяви първият вицепремиер и външен министър на Сърбия Ивица Дачич на съвместна пресконференция с руския си колега Сергей Лавров, която се проведе в руската столица.

„Няма да чакаме да бъде построен българският участък. Вече започнахме строителството на сръбската част на „Турски поток“, заяви той, цитиран от Фокус.

По-рано сръбският премиер Ана Бърнабич заяви, че разрешението за строителството на газопровода ще бъде издадено до края на април и изграждането му ще започне официално.

Агенцията по енергетиката на Сърбия одобри на 5 март строителството на сръбската част от „Турски поток“, като се планираше то да започне в началото на април. С реализацията на проекта от границата с България до тази с Унгария се занимава съвместно предприятие на „Газпром“ и „Сърбиягаз“ – Gastrans d.o.o. Novi Sad.

Строителството трябва да бъде завършено до 15 декември, а газта по тръбопровода трябва да тръгне до края на април 2020 година.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top