С великденските 40 лв. Борисов изпълнява очакванията на пенсионерите

0
4991

Правителството отпуска по 40 лева великденски добавки за пенсионерите, след като с финансовия и социалния министър са разгледани възможностите. Това обяви премиерът Бойко Борисов на днешното правителствено заседание, съобщава БТА.

Предвидените добавки са за пенсионери, които получават доход до линията на бедност. „То беше инцидентно преди няколко години, но така стана, че като дойде Коледа и Великден, над 1 милион пенсионери очакват по 40 лева допълни бонуси към пенсиите“, коментира Борисов.

Той подчерта, че двата празника са през няколко месеца и се отделят около 100 млн. лева за изплащането на тези добавки. Добавки за Великден ще получат над 1,2 милиона пенсионери, като от бюджета ще бъдат отделени над 50 млн. лева за изплащането им, обясни премиерът

Социалният министър Бисер Петков благодари на Борисов и на министъра на финансите Владислав Горанов за осигурените средства на изплащане на допълни суми към априлските пенсии на 1 227 000 пенсионери, което са се равнявали на 56, 5 процента от пенсионерите в България.

„Това, което бих искал да допълня е, че НОИ има готовност, след като Министерски съвет вземе решението, да го изпълни. С пенсиите за април, изплащането, на които ще започне на 4 април, да се изпратят и тези еднократни допълни суми“, коментира Бисер Петков.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук