С първите си думи президентът Радев разби лабораторните чуждопоклоннически партии!

0
1803
Благодаря за доверието да бъда президент на държава с 13 века история, да бъда държавен глава на многолик народ. Мнозина казват, че времената са трудни, но животът изглежда подреден само в  застиналите страници на историята. Политиката се случва винаги в сегашно тревожно време. Тя зависи от способността на милионите граждани да осъзнаят общите си интереси и от лоялността на политиците към народа.  Това заяви в словото си в президента новият президент Румен Радев.

„Държавност се гради с натрупване. Искам да изкажа своята признателност към постигнатото от моите предшественици. Всяко поколение има своите изпитания. Преходът се оказа нашият жребий. Той донесе капитални обществени промени, приета бе нова конституция“, каза Радев пред депутатите.

„Приета беше нова Конституция, която промени разделението на властите, икономическите реформи макар и болезнени доведоха до превръщането на икономиката ни в пазарна, членството ни в ЕС и НАТО, страната ни е изпълнила нормалния ход в историята. Свикнахме да гласуваме, примирихме се с изборните престъпления, появиха се лабораторни партии, чуждопклонически. Отчуждението на гражданите от политическата класа е идеална среда за популизма. Проведеният референдум, макар и под задължителния праг, показа, че хората искат личности, както и намаляване на субсидията“, каза още новият държавен глава.

Обществените очаквания са фокусирани в съдебната система. Погледът на европейските партньори и на българските граждани виждат едно и също – бавно правосъдие.  Съдебната реформа трябва да е приоритет на следващото НС и да постигне ясни цели – бързо, справедливо и независимо правосъдие”, изтъкна Радев.

„Съдебната реформа не трябва да се приема като панацея за справяне с недъзите на обществото. Без обединени усилия и без непримиримостта на обществото няма как да се справим с корупцията и престъпността”, категоричен бе той.
Като други проблемни области той изтъкна здравеопазването и образованието./БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ПО ГОРЕЩАТА ТЕМА!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук