Таксиджии по морето карат без включен таксиметров апарат

0
1180

23 акта на таксита са съставени на таксита през почивните дни по Черноморието, съобщават от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Припомняме, че транспортният министър Ивайло Московски разпореди извънредни проверки в началото на летния сезон на таксиметрови превози на територията на морските ни курорти.

Инспекторите на „Автомобилна администрация” са заловили трима с технически неизправни автомобили.

Общо 137 превозни средства са проверени през събота и неделя. Най-честите нарушения, на които са се натъкнали инспекторите са превоз на пътници без включен таксиметров апарат, липса на допълнително оборудване, липса на валидно удостоверение за психологическа годност, както и липса на разрешително от общината за извършване на таксиметрова дейност.

Някои от нарушителите нямали пътни книжки и пътни листа. Част от тях били с непопълнени реквизити в пътните листа и не били спазвали времето за управление и почивка. Някои нарушители не представили контролни талони и други документи.

От транспортното министерство предупреждават, че през целия летен сезон ще продължат засилените проверки на таксиджиите по Черноморието./нюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук