Тошко Йорданов: Ако някой носи персонална отговорност, че няма правителство, това е Христо Иванов

0
45

Това е един лицемерен парламент и ако някой носи персонална отговорност, че няма правителство, това е Христо Иванов.

Това каза председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов в декларация от името на парламентарната група, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Този парламент не излъчи правителство. Факт. Защо? Защото всички политически партии в тази зала – „Изправи се“, „Демократична България“, ГЕРБ, БСП ясно заявиха, че няма да ни подкрепят. ДПС мълчаха. Заради това няма правителство. Всички приказки пред камерите що се отнася до дясната страна на залата и БСП, че имаме общи цели и сме ги договорили, се оказа, че нямат никакво значение, след като те искаха персонален контрол върху бъдещото правителство. Този персонален контрол беше поискан от Христо Иванов“, каза Тошко Йорданов.

Той обясни, че това е станало пред 4 човека в стаята на „Има такъв народ“.

По думите му двете комисии, които са успели да се организират, са били правната и бюджетната и ако не са били председателите от ИТН и това, кото е свършил 46-ия парламент, е нямало да бъде факт.

„Това е един лицемерен парламент, който стана ясен пред всички“, посочи още Тошко Йорданов. Той изрази пожелание следващият парламент да бъде по-малко лицемерен.

Председателят на ПГ на ИТН заяви, че президентът Радев ще спечели втори мандат, защото който се е изправил срещу ГЕРБ – печели.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук