Трайков: Няма място и за АЕЦ „Белене“ и за АЕЦ „Козлодуй“

0
157

Отсъствието на сериозна компанията от развит пазар означава липсата на ликвидност на проекта. Ако правителството държи да задвижи този проект – ще има отстъпки от страна на държавата.  Навсякъде, където се строят ядрени мощности държавата имат сериозни участия, защото държавата поема ядрения риск. Става дума за премерено и неголямо участие в ядренената енергетика. CNNC обявиха преди две седмици, че са изградили и оперират вятърен парк. Въглещната енергия си отива. В България няма място и за АЕЦ „Козлодуй“ и за „Белене“. Всичко останало си заминава. Ще трябва да се затвори АЕЦ“Козлодуй“. Това заяви в ефира на Нова телевизия Трайчо Трайков,бивш енергиен министър, по повод строежа на АЕЦ“Белене“.

„Една нова ядрене централа означава да се предплати енергията за следващите 50 години, токът й ще струва два пъти повече от сегашния ток. Заради мащаба на тази централа се изключваме от новите въведения в енергетика“, каза още Трайков.

„Знаете ли, нека да мислим, че това е един прекрасен проект, нека да оставим на децата ни да мислят за отпадъците!? Ще се създаде едно подобие на енергиен пазар“, коментира още той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук