ТРЕВОЖНА ТЕНДЕНЦИЯ! Пропастта между бедни и богати става все по-голяма

0
1239

Делът на нископлатените работници се увеличава спрямо миналата година. През второто тримесечие на годината заплатите на нископлатените работници се задържат и при тях няма ръст, докато се отчита увеличаване на заплатите на високоплатените работници. Това гласят данните от поредното тримесечно проучване за издръжката на живот на КНСБ.

Синдикатът провежда изследването си вече 26 години. Т.нар. група на бедните намалява, но това не означава, че домакинствата са подобрили икономическото си благосъстояние, защото те все още са в изоставащата група, обясни по БНР Виолета Иванова от Института за социални и синдикални изследвания. По думите й, излизането от капана на бедността с ниски трудови възнаграждения е много труден и дълъг процес, а преминавайки в по-горна група хората продължават да се самоограничават.

Около две трети от домакинствата в България живеят с доходи под необходимите средства за издръжката на живот. 46 на сто живеят между линията на бедност и издръжката на живота, която за миналото тримесечие е между 500 и 600 лв. на член от домакинство./ПИК

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.