Учениците на гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ отново доказаха своите знания и класа

0

Вече втора година учениците от ПМГ“Яне Сандански“, с ентусиазираната подкрепа и умелите напътствия на помощник-учителя по английски език Нейтън Джейкъбсън, участваха и завършиха с куп отличия в едно от най-предизвикателните състезания  за дебати и артистичност на английски език – БЕСТ

На турнирите на БЕСТ младежите не само демонстрират висока езикова подготовка, артистичен талант и самообладание, но също така имат изключителната възможност да се срещнат с едни от най-талантливите участници сред цялата страна, да се учат от тях и да  дадат пример на свой ред. Те създадоха една уникална среда на толерантност,  на спортсментско съревнование, на възхищение и респект към опонентите им. С участието си в този труден формат учениците въплатиха интердисциплинарността в действие.

Надпреварата се проведе в Благоевград втория етап  на състезанието БЕСТ в Западна България между 27 училища и 323 ученици.

В изключително интензивен ритъм и тежки и оспорвани битки в категориите Проза, Поезия, Оригинална оратория и Дуо, учениците на гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ спечелиха множество чертвътфинали, полуфинали и финали. Финалистите спечелиха едно пето място, четири трети места и три първи. На отбора бе присъдена купата за отбор с най-голям брой участници- 34, взели най-много медали. Ръководството на елитното училище и учителите се гордеят с всички ученици, дръзнали да вземат участие в това трудно състезание и поздравяват финалистите.

Ето и имената им:

Полуфиналисти:

 1. Роси Халевачева – Проза
 2. Мирослав Пехливанов – Оригинална Оратория
 3. Калина Кръстилова – Проза
 4. Шерифе Рунта – Проза

Финалисти:

 1. Салвера Бали-Поезия – пето място.
 2. Дениз Тюмбелекчиева – Поезия – трето място
 3. Катерина Кръстилова – Поезия – първо място
 4. Анастася Лукманова – Оригинална Оратория-първо място
 5. Стефан Козелов – Оригинална Оратория-трето място
 6. Катерина Кръстилова – Оригинална Оратория-трето място
 7. Георги Папарков – Оригинална Оратория-първо място
 8. Дениз Тюмбелекчиева и Айлин Ахмедова – Дуо – трето място
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.