Учредителка на партията на Слави и лице на гражданските протести ще води листата на ГЕРБ във Видин

0
216

Росица Кирова, която бе отстранена от поста областен координатор на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ във Видин и изключена заради снимка във фейсбук с премиера Бойко Борисов, ще бъде водач на листата на ГЕРБ в града на „Баба Вида“.

Росица Кирова успя пеез 2018та да обедини видинските граждани и да убеди правителството, че пътя Видин-Ботевгрд е жизнено важен за региона. Изпълнения ангажимент и първата копка на новия път бе причина за посещението на Борисов във Видин.

Росица Кирова

Лидерът на „Има такъв народ“ я заличи като местен представител на партията, след като тя се качи в джипа на премиера Бойко Борисов и седна на кафе с него. Това можело да подложи на атаки партията на шоумена. „Да, вече не съм областен координатор на „Има такъв народ“.

Да, свързано е с посещението на премиера Бойко Борисов в Северозападна България. Достоен човек съм и не смятам, че трябваше да откажа тази среща“, заяви тогава Кирова. „Пред нас все още предстоят процедурите за тунел под Петрохан и аз лично не мисля, че да си последователен в обществените си дела е порок.“ заяви тогава тя.

Двете партии се регистрираха днес в ЦИК.

Традиционният водач на листата на ГЕРБ в 23 район Томислав Дончев най-вероятно ще бъде този път първи в 24-ти МИР, но за там се спряга и името на министъра на транспорта Росен Желязков. Илия Лазаров, главен секретар на СДС, също ще бъде водач на листа в някой областен град, съгласно коалиционното споразумение.

СДС ще има хора на първите 6 места още във Варна, Ямбол, Сливен, Благоевград и др. Освен това те предлагат и изявени личности за гражданските квоти. Сините ще разчитат на 4-6 депутати в следващия парламент и очакват 35 000 преференции, което означава над 100 000 гласа за коалицията ГЕРБ-СДС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук