Филим Рувре „Модис България“: За една година летях със самолет 150 пъти в най-различни държави, в които имаме клонове на фирмата (интервю)

0
3519
Филим Рувре

Глобалният доставчик на ИТ аутсорсинг услуги „Модис България“ разширява екипа си и планира да достигне 1600 души до средата на 2019. 

В началото на тази година компанията предприе стратегическа стъпка като основа ново юридическо дружество и промени името, под което оперира на Българския пазар. До януари бе позната като „Адеко България“, но с цел подобряване и развитие на бизнеса, се отдели в нова компания – „Модис България“. Тя продължава да е част от The Adecco Group.

През последните 6 месеца екипът на компанията привлече нови пет международни компании и планира да наеме над 400 човека (владеещи чужди езици, софтуерни инженери, инженери техническа поддръжка и др.) до средата на 2019.

За да подпомогне растежа си, компанията ще отвори нов офис в София, както и работи над откриването на две нови офис локации – в Пловдив и Варна.

Към момента в „Модис България“ работят над 1200 души. Офисът на компанията се намира в бизнес сграда Kambanite Green Offices, която се намира в близост до „Бизнес Парк София“. Компанията се помещава на 4 етажа, с обща площ близо 7000 кв.м., които включват отворени офисни пространства, конферентни зали, общи пространства за срещи, зали за игри и отдих. 

Интервю на Георги КРЪСТЕВ

Офисът на „Модис България“ се намира в бизнес сграда Kambanite Green Offices
Филим Рувре

Георги Кръстев: Г-н. Рувре бихте ли ни разказали повече за Вас и за компанията, в която работите?

Филим Рувре – Това са много неща, не знам от къде да започна. Работя в този бранш от 1996. На 49 години съм и имам 4 деца- една дъщеря и три момчета. Разбира се съм и женен. Работя в Адеко от 2000 година.

Георги Кръстев: Завършил сте в Лил?

Филим Рувре – Да завърших в Лил и Финикс Аризона, както и в Ливърпул.

Георги Кръстев: Харесва ли Ви в България?

Филим Рувре – Много харесвам България и българите. За пръв път дойдох през 2004, работихме заедно с HP.

Георги Кръстев: Моля да ни разкажете на нашите читатели какво Ви влиза в задължението като Синиър Вайс Президент и какво точно правите?

Филим Рувре – Денят ми минава много различно и динамично всеки ден. Постоянно има различни задължения, които правя. Главните задължения, с които се занимавам са да ръководя бизнеса на компанията в София и България. Основната ми роля е да развивам и поддържам бизнеса ни в ИТ индустрията. Бизнесът ни е в повече от 40 държави и ми се налага да пътувам почти всеки ден. Миналата година летях със самолет 150 пъти в най-различни държави, в които имаме клонове на фирмата.

Филим Рувре

Георги Кръстев: Забелязахме, че Модис стартира много добре, като за първа година на пазара компанията има 30 000 служители в 20 държави. Обслужвате клиенти на 45 езика , имате 1370 служители работещи в София и отворихте 400 нови работни места в Пловдив, а брутният вътрешен продукт на Модис за първа година на пазара е 2,4 милиарда долара. Това е много. Каква е следващата стъпка на компанията?

Филим Рувре – Имаме две подточки. Едно да продължим с организацията, защото България има хубава история в смисъла на бранша и две – да се фокусираме върху изграждането на нови работни места и подписването на повече проекти с крайни бизнес клиенти.

Георги Кръстев: Чухме, че Модис ще отвори нови офиси във Варна, Русе и Бургас, това действителност ли е?

Филим Рувре – Разбира се. Варна, за сега, е следващото място. Искаме обаче възможност и за други градове. Искаме да отворим повече работни места, но трябва да намерим квалифицирани кадри, защото без кадри няма бизнес.

Георги Кръстев:  Да разбираме ли, че компанията планира да остане в България?

Филим Рувре – Дефинитивно, разбира се. Това е стартирането на нашата история в България.

Георги Кръстев: В България има 29 Областни града, които разполагат с езикови гимназии и бъдещи потенциални кадри знаещи езици.Планирате ли да отворите във всеки областен град кол център?

Филим Рувре – Не изключваме възможностите, защото аз съм френски турист. Може да не съм бил във всички областни градове, но съм бил в поне 10 от тях и виждам възможности за бъдещо развитие така, че ще използваме всяка възможност.

Георги Крсътев: Крайните клиенти на Модис доволни ли са от работата и съпорта в България?

Филим Рувре – Да, ние не сме перфектни, но работата, която служителите вършат в България е изключително добра.

Георги Кръстев: Вярно ли, е че ще се местите в Бизнес парка?

Филим Рувре – Да, строим си нова сграда и към края на май ще е готова, но също така ще задържим и тази сграда на Камбаните.

Георги Кръстев: Какво бихте казали на хората, които искат да работят в компанията или този в бранш?

Филим Рувре – Хората желаещи да се присъединят трябва да могат да докарват резултати. Мисля, че хората които се ще присъединят могат да направят кариера.

Георги Кръстев:  Какви умения трябват на хората?

Филим Рувре – Ами базови ИТ познания, както и да владеят добре дадения език, с който искат да работят. Трябва да имат емпатия и наистина да направят всичко възможно да направят, за да помогнат на клиента.

Георги Кръстев: На финала искам да ви попитам какво най-много ви харесва в България?

Филим Рувре – Много неща. На първо място хората, в България са много интересни. Те казват, че България е на опашката, обаче в реалността хората са много интелигентни и те са на равно с нашата инфраструктура и са много бързи в развитието. Българите са професионалисти и правят всичко възможно, за да си вършат много добре работата. Най-важното, е че могат много добре да импровизират и да намират бързо не съществуващи отговори на въпроси.

Филим Рувре

Георги Кръстев: Харесва ли ви ракията?

Филим Рувре – О, да! Много обичам ракия, лютеница и кисело мляко. Ходил съм в Първенец и доста села и градчета на гости на мои служители. Дори майка ми и баща ми са били вече в България. Обичам да карам колело и си купих Драг, защото е българско планинско колело и си го закарах във Франция.

Георги Кръстев: Г-н. Рувре, благодаря Ви за интервюто. Благодаря за хубавият ни разговор, както и, че отделихте време за нашата медия!

Филим Рувре – Аз ти благодаря Георги за това, че ме покани на интервю! Удоволствието беше изцяло мое!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук