Филим Рувре „Модис България“: За една година летях със самолет 150 пъти в най-различни държави, в които имаме клонове на фирмата (интервю)

0
3109
Филим Рувре

Глобалният доставчик на ИТ аутсорсинг услуги „Модис България“ разширява екипа си и планира да достигне 1600 души до средата на 2019. 

В началото на тази година компанията предприе стратегическа стъпка като основа ново юридическо дружество и промени името, под което оперира на Българския пазар. До януари бе позната като „Адеко България“, но с цел подобряване и развитие на бизнеса, се отдели в нова компания – „Модис България“. Тя продължава да е част от The Adecco Group.

През последните 6 месеца екипът на компанията привлече нови пет международни компании и планира да наеме над 400 човека (владеещи чужди езици, софтуерни инженери, инженери техническа поддръжка и др.) до средата на 2019.

За да подпомогне растежа си, компанията ще отвори нов офис в София, както и работи над откриването на две нови офис локации – в Пловдив и Варна.

Към момента в „Модис България“ работят над 1200 души. Офисът на компанията се намира в бизнес сграда Kambanite Green Offices, която се намира в близост до „Бизнес Парк София“. Компанията се помещава на 4 етажа, с обща площ близо 7000 кв.м., които включват отворени офисни пространства, конферентни зали, общи пространства за срещи, зали за игри и отдих. 

Интервю на Георги КРЪСТЕВ

Офисът на „Модис България“ се намира в бизнес сграда Kambanite Green Offices
Филим Рувре

Георги Кръстев: Г-н. Рувре бихте ли ни разказали повече за Вас и за компанията, в която работите?

Филим Рувре – Това са много неща, не знам от къде да започна. Работя в този бранш от 1996. На 49 години съм и имам 4 деца- една дъщеря и три момчета. Разбира се съм и женен. Работя в Адеко от 2000 година.

Георги Кръстев: Завършил сте в Лил?

Филим Рувре – Да завърших в Лил и Финикс Аризона, както и в Ливърпул.

Георги Кръстев: Харесва ли Ви в България?

Филим Рувре – Много харесвам България и българите. За пръв път дойдох през 2004, работихме заедно с HP.

Георги Кръстев: Моля да ни разкажете на нашите читатели какво Ви влиза в задължението като Синиър Вайс Президент и какво точно правите?

Филим Рувре – Денят ми минава много различно и динамично всеки ден. Постоянно има различни задължения, които правя. Главните задължения, с които се занимавам са да ръководя бизнеса на компанията в София и България. Основната ми роля е да развивам и поддържам бизнеса ни в ИТ индустрията. Бизнесът ни е в повече от 40 държави и ми се налага да пътувам почти всеки ден. Миналата година летях със самолет 150 пъти в най-различни държави, в които имаме клонове на фирмата.

Филим Рувре

Георги Кръстев: Забелязахме, че Модис стартира много добре, като за първа година на пазара компанията има 30 000 служители в 20 държави. Обслужвате клиенти на 45 езика , имате 1370 служители работещи в София и отворихте 400 нови работни места в Пловдив, а брутният вътрешен продукт на Модис за първа година на пазара е 2,4 милиарда долара. Това е много. Каква е следващата стъпка на компанията?

Филим Рувре – Имаме две подточки. Едно да продължим с организацията, защото България има хубава история в смисъла на бранша и две – да се фокусираме върху изграждането на нови работни места и подписването на повече проекти с крайни бизнес клиенти.

Георги Кръстев: Чухме, че Модис ще отвори нови офиси във Варна, Русе и Бургас, това действителност ли е?

Филим Рувре – Разбира се. Варна, за сега, е следващото място. Искаме обаче възможност и за други градове. Искаме да отворим повече работни места, но трябва да намерим квалифицирани кадри, защото без кадри няма бизнес.

Георги Кръстев:  Да разбираме ли, че компанията планира да остане в България?

Филим Рувре – Дефинитивно, разбира се. Това е стартирането на нашата история в България.

Георги Кръстев: В България има 29 Областни града, които разполагат с езикови гимназии и бъдещи потенциални кадри знаещи езици.Планирате ли да отворите във всеки областен град кол център?

Филим Рувре – Не изключваме възможностите, защото аз съм френски турист. Може да не съм бил във всички областни градове, но съм бил в поне 10 от тях и виждам възможности за бъдещо развитие така, че ще използваме всяка възможност.

Георги Крсътев: Крайните клиенти на Модис доволни ли са от работата и съпорта в България?

Филим Рувре – Да, ние не сме перфектни, но работата, която служителите вършат в България е изключително добра.

Георги Кръстев: Вярно ли, е че ще се местите в Бизнес парка?

Филим Рувре – Да, строим си нова сграда и към края на май ще е готова, но също така ще задържим и тази сграда на Камбаните.

Георги Кръстев: Какво бихте казали на хората, които искат да работят в компанията или този в бранш?

Филим Рувре – Хората желаещи да се присъединят трябва да могат да докарват резултати. Мисля, че хората които се ще присъединят могат да направят кариера.

Георги Кръстев:  Какви умения трябват на хората?

Филим Рувре – Ами базови ИТ познания, както и да владеят добре дадения език, с който искат да работят. Трябва да имат емпатия и наистина да направят всичко възможно да направят, за да помогнат на клиента.

Георги Кръстев: На финала искам да ви попитам какво най-много ви харесва в България?

Филим Рувре – Много неща. На първо място хората, в България са много интересни. Те казват, че България е на опашката, обаче в реалността хората са много интелигентни и те са на равно с нашата инфраструктура и са много бързи в развитието. Българите са професионалисти и правят всичко възможно, за да си вършат много добре работата. Най-важното, е че могат много добре да импровизират и да намират бързо не съществуващи отговори на въпроси.

Филим Рувре

Георги Кръстев: Харесва ли ви ракията?

Филим Рувре – О, да! Много обичам ракия, лютеница и кисело мляко. Ходил съм в Първенец и доста села и градчета на гости на мои служители. Дори майка ми и баща ми са били вече в България. Обичам да карам колело и си купих Драг, защото е българско планинско колело и си го закарах във Франция.

Георги Кръстев: Г-н. Рувре, благодаря Ви за интервюто. Благодаря за хубавият ни разговор, както и, че отделихте време за нашата медия!

Филим Рувре – Аз ти благодаря Георги за това, че ме покани на интервю! Удоволствието беше изцяло мое!

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.