Френска селска торта с боровинки

0
2904

Продукти:
1 яйце
200 мл прясно мляко
⅔ чаена чаша захар
50 грама краве масло
2 супени лъжици мед
2 чаени лъжици сода за хляб
2 ⅔ чаени чаши брашно

За крема:
1 кг заквасена сметана
1 чаена чаша захар
⅓ чаена чаша сладко от боровинки
½ чаена чаша смлени орехи

Първата стъпка от рецептата е подготовката на основната смес за блатовете. Яйцата и млякото трябва да са на стайна температура, а маслото трябва да е меко. Разбивате с помощта на миксер или тел за разбиване маслото, захарта и яйцето, добавяте прясното мляко, а след това меда и хлебната сода. След това изсипвате сместа в съд (най-добре с незалепващо покритие) и го слагате на котлона да заври. Сместа трябва да поври на тих огън около 15 минути, докато се посгъсти и придобие леко златист цвят. Към поизстиналата смес добавяте брашното и омесвате тесто, което разделяте на 5 топки.

Разточвате всяка топка на тънък кръгъл блат, като не се притеснявате, ако блатът няма съвършена форма, защото може да го оформите веднага след изпичането му. В голяма тава, най-добре в тавата на фурната, поставете хартия за печене, върху която поставите блата. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 5-6 минути. След като извадите блата от фурната докато още е топъл го изрязвате в кръгла форма. Това ще помогне да бъдат блатовете еднакви, а готовата френска селска торта – добре оформена. Имайте предвид, че блатът трябва да се изреже и оформи докато е съвсем топъл, защото когато изстине става твърд и не може да бъде изрязан.

По същия начин разточвате, изпичате и оформяте всички блатове. Оставяте блатовете да изстинат добре.

Кремът за тортата:

Разбъркате добре с вилица заквасената сметана и захарта. Сглобявате тортата като върху блата слагате от крема, след което напръсквате с 2-3 чаени лъжици от сладкото от боровинки. Слагате втория блат и намазвате с крем, отново поръсвате със сладко от боровинки. Повтаряте процедурата, докато блатовете и крема свършат. Отгоре поръсвате френската селска торта обилно със смлените орехи и оставяте в хладилника за 3-4 часа, за да могат блатовете да се напоят добре./supichka

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук