Християните с предимство сред бежанците в САЩ

0
583
epa05755582 US President Donald J. Trump signs Executive Orders in the Hall of Heroes at the Pentagon in Arlington, Virginia, USA, 27 January 2017, as newly sworn-in Secretary of Defense James Mattis and Vice-President Mike Pence look on. EPA/Olivier Douliery / POOL EPA/Olivier Douliery / POOL

Християните ще имат предимство сред бежанците в САЩ.

Преследваните християни, търсещи убежище, ще са приоритет. Те са подложени на дискриминация в Близкия изток и Северна Африка, за християните в Сирия, например, пътуването до Америка до момента е било много по-трудно, отколкото за мюсюлманите.

Най-изстрадали от ислямистите са християните, а това е нечестно. Това заяви американският президент Доналд Тръмп, който подписа указ, затягащ режима за новодошлите в страната, предадоха световните информационни агенции.

Това обяви самият той на церемония в Пентагона, по време на която подписа и други документи, сред които и указ за армита.

По думите на държавния глава, новите правила имат за цел защита на страната от радикалния ислям.

Още в предизборната си кампания той обяви намерение да ограничи влизането на мюсюлмани в САЩ след поредицата от терористични атаки в страната му и Европа, зад които стоят радикални ислямисти.

Въпреки намеренията на предишната администрация да увеличи броя на новоприетите, както и бежанците от Сирия, за 2017 се въвежда максимален брой мигранти – не повече от 50 000 души.

За миналата те са били 117 000 души. Също така на граждани от Ирак, Иран, Йемен, Либия, Сирия, Сомалия и Судан няма да бъдат издавани визи.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук