test
петък, юли 12, 2024
Google search engine
дом Власт и държава Цветанов създаде комфорт за хора като Митьо Очите, натърти Румен Петков

Цветанов създаде комфорт за хора като Митьо Очите, натърти Румен Петков

0
5127

За хора като Димитър Желязков и компания комфортът беше създаден от Цветанов и цветановщината.“ Това отсече председателят на ПП АБВ Румен Петков по време на пресконференция в Бургас.

„През 2007 г. беше извършен арест на организирана престъпна група, 17 члена, като всички те влязоха в затвора. Как са лежали в затвора е друг въпрос. Правоохранителната система, Министерството на вътрешните работи, професионалният му състав по блестящ начин извърши повече от шест месеца полицейска операция по проследяване, подслушване, агентурно набиране на информация и доказателствен материал. 17 души, в това число и счетоводител, бяха вкарани в затвора, където им е мястото“, категоричен е Петков.

След това обаче през 2009 година основните фактори в Министерството на вътрешните работи, които организирали и провели акцията „по учебник“, били уволнени от системата.

И именно това била годината, в която Димитър Желязков победил държавата.

„Неговият инструмент се казва Цветан Цветанов. Той, като министър на вътрешните работи, уволни генерал Павлин Димитров, тогава директор на Областната дирекция в Бургас, след това главен секретар на Министерството на вътрешните работи и полковник Жоро Стоицев, тогава ръководител на ДОТИ. По този начин тогава министърът на вътрешните работи каза на цялата бургаска полиция, че който се занимава с Димитър Желязков, го уволнява. Кой да работи тогава с него“, продължи лидерът на АБВ.

Той е категоричен, че политическите партии, които са съпътствали вътрешния министър през посочения период, трябва да понесат политическа отговорност.

„Не познавам Бенчо Бенчев и няма как да кажа каквото и да е за него. Той доби популярност, защото беше в Турция с Димитър Желязков“, посочи Петков и допълним, че когато една партия издига такива съветници, тя трябва да носи отговорност пред обществото.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук